De Samsung Galaxy S6 is NU te bestellen. Vergelijk de prijzen!
Bestel uiterlijk 9 april en je krijgt een draadloze lader cadeau!

HTC Wildfire

Je bent hier: > > > Wildfire
Foto HTC Wildfire


De HTC Wildfire is niet meer leverbaar.

Bekijk de populairste HTC telefoons.

Op deze pagina vind je een uitgebreide review over de HTC Wildfire. Via de tabbladen hierboven ga je naar de verschillende soorten informatie over deze mobiele telefoon.


Introductie

De HTC Wildfire is een Slate telefoon met een gewicht van 118 gram en is 107 x 60 x 12 millimeter groot. Deze smartphone draait op het Android 2.1 platform en beschikt over een 0.0 processor. Om ervoor te zorgen dat je altijd bereikbaar bent, heeft de Wildfire een stand-by tijd van 480 uur (of 690 uur op het 3G-netwerk) en kun je 440 minuten bellen (of 490 minuten via het 3G-netwerk) voordat je de Lithium-Ion batterij van het toestel weer moet opladen. Naast bellen beschikt dit gsm toestel ondermeer over de volgende functies: een FM radio met RDS, een MP3-speler, internet, e-mail en een 5 megapixel camera. Hierover lees je meer in de onderstaande paragrafen.


Internet en Multimedia

Naast het bellen en sms'en hebben hedendaagse mobiele telefoons meer en meer functies, zoals internet en het kunnen beluisteren van muziek. Dit soort functies worden inmiddels door veel consumenten als even belangrijk geacht als bellen of sms'en.

Met de HTC Wildfire heb je de mogelijkheid om te surfen op het internet. Dit toestel is ook geschikt voor snel internet. Belangrijk hierbij is de combinatie met het juiste data abonnement. Heb je het juiste abonnement, dan surf je supersnel over het wereldwijde web. Veel mensen hebben naast het versturen van sms'jes ook behoefte aan het lezen en versturen van e-mail op hun mobiele telefoon. Met de HTC Wildfire is het mogelijk om e-mail te ontvangen en te versturen (POP, IMAP, Push). Om op je telefoon direct gebruik te kunnen maken van bepaalde applicaties, heeft de Wildfire standaard de volgende applicaties geÔnstalleerd: Facebook, Gmail, Twitter, Youtube.

Maar internetten is niet het enige wat meer en meer op de mobiele telefoon wordt gedaan, ook neemt de mobiele telefoon steeds meer de functie in van mediaspeler. Zo is het mogelijk om radio (FM) te luisteren op deze telefoon, waarbij de radio beschikt over RDS. Met apps is het ook mogelijk om radio te luisteren via internet. Let wel op, want dit kan veel dataverkeer kosten als je dit regelmatig doet en hierbij geen gebruik maakt van Wi-Fi. Je kunt je favoriete mp3'tjes ook beluisteren via de aanwezige mediaplayer. De mediaplayer van de HTC Wildfire maakt het ook mogelijk om filmpjes te bekijken.

Nog snel even wat werk verzetten op je mobiele telefoon? Met de HTC Wildfire kan dat. Dit toestel biedt namelijk ondersteuning voor Word, Excel, Powerpoint en PDF.

Het geheugen van een mobiele telefoon bepaalt hoeveel foto's, filmpjes, muziek en andere bestanden je kunt opslaan op je telefoon. Het interne geheugen van de Wildfire heeft een grootte van 512 MB. Naast het interne geheugen kun je de opslagruimte uitbreiden door middel van een MicroSD geheugenkaart. Hiermee kun je de opslagruimte uitbreiden met 32 gigabyte.


Camera

Naast de internet en multimedia mogelijkheden kan de HTC Wildfire ook functioneren als digitale camera. De camera schiet foto's met een maximale resolutie van 2592 x 1944 pixels (5 megapixels). Om ook in een donkere omgeving foto's te kunnen maken is deze HTC uitgerust met een flitser. Je kunt niet alleen foto's maken, maar het is ook mogelijk om filmpjes op te nemen met deze gsm. De resolutie van deze beelden is maximaal 352 x 288 pixels groot.


Bellen en Verbindingsmogelijkheden

Per land worden andere frequenties gehanteerd die mobiel bellen mogelijk maken. In Nederland, maar ook in de rest van Europa, gebruiken we de 900 en 1800 megahertz (MHz) frequentie en om in Noord- en Zuid-Amerika en AziŽ te kunnen bellen moet je toestel geschikt zijn voor het 850 MHz netwerk. De belfrequenties die door de HTC Wildfire worden ondersteund zijn: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz.

Met de HTC Wildfire leg je op verschillende manieren contact met de wereld. Natuurlijk is het mogelijk om contact te leggen via tekstberichten (SMS) en multimedia berichten (MMS). Supersnel internetten met de HTC Wildfire is mogelijk doordat het toestel ondersteuning biedt voor HSDPA en UMTS. De mobiele internetervaring omvat ook de mogelijkheid om verbinding te maken via WiFi, waardoor je bijvoorbeeld thuis, op je werk, in een restaurant of op vakantie kunt internetten. Je internet dan via een modem met een vaste internetverbinding. Bestanden overzetten van of naar je pc gaat eenvoudig via de aanwezige USB aansluiting. Via bluetooth (versie v2.1 met A2DP) kun je met je Wildfire bestanden versturen naar andere mobiele telefoons of maak je gebruik van je draadloze headset. Door de aanwezigheid van het A2DP audio profiel voor bluetooth ervaar je een extra scherp geluid via je headset.


Bediening en overige functies

Het display van de HTC Wildfire is 3.2 inch groot en heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. Deze telefoon bedien je met een TFT touchscreen. Naast de al genoemde functies zijn er nog een aantal basisfuncties beschikbaar op dit toestel: een agenda, een alarmklok, een digitaal kompas, vliegtuigmodus en games, dus ook aan het vermaak is gedacht. Wil je alle eigenschappen nog eens bekijken, ga dan naar de overzichtelijke specificaties pagina van de HTC Wildfire.

Klopt er iets niet?   Help ons de tekst te verbeteren door foutieve informatie aan ons door te geven!