Krijgt de iPhone 5 een 8 megapixel camera?

Klik hier voor een grotere versieEen foto van sushi, wat heeft dat nou in godsnaam met de iPhone 5 te maken? Het is niet echt de sushi waar het om draait, maar de data van de foto zelf. Elke foto krijgt zogenaamde EXIF metadata mee, waar informatie in te lezen valt over het toestel waar de foto mee is gemaakt. In de EXIF metadata van deze foto is te lezen dat het gemaakt is met een iPhone 4 met een 4,3mm focus lengte en f/2.4 f-stop. Nu is al dat allemaal niet zo heel spannend, en behalve ‘iPhone 4′ zegt de rest niet veel voor de meesten. Er is echter iets vreemds aan de hand met de foto en dat is de resolutie. De iPhone 4 maakt 5 megapixel foto’s (~2592×1552) maar deze foto specifieke foto heeft een oorspronkelijke resolutie van 3264×2448 pixels, wat 8 megapixels is. De foto zou genomen zijn door een medewerker van Apple tijdens de lunch en het kan gaan om de iPhone 5 óf de eveneens nog niet aangekondigde iPhone 4S.

iPhone 5 sushi EXIF metadata

Omdat wij de foto hebben gecomprimeerd is de EXIF metadata verloren gegaan. Wel hebben we hier een screenshot van de data van de originele foto en als je de foto zelf wilt bekijken dan kan dat op Pocketnow.com.

De foto ziet er hoe dan ook mooi uit en details zijn mooi bewaard gebleven. Wel moet erbij gezegd worden dat EXIF metadata gemakkelijk aangepast kan worden, maar dat is ook wel een beetje de charme (en slimme manier van marketing van Apple): mensen blijven speculeren, zelfs over de meest kleine en niet veelzeggende details.