Samsung gaat Apple te lijf… met reclame!

Dat er ook andere manieren zijn om te concurreren dan elkaar bevechten in de rechtszaal bewijst Samsung met nieuwe reclames. Vorige week kwam er een flyer en sinds deze week is er ook een nieuw filmpje. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3: Battle!

“It doesn’t take a genius”

It doesnt take a geniusIt doesn’t take a genius, dat is de slogan van het plaatje dat Samsung heeft gemaakt. Het idee is heel simpel, namelijk een vergelijking tussen de iPhone 5 en Galaxy S3 waarbij de S3 overduidelijk wint. Aan de onderkant staat ‘The Next Big Thing Is Already Here”. De advertentie klopt ook nog eens op basis van de gegeven specificaties. Geen valse marketing dus, maar slim inspelen op een situatie en natuurlijk een beetje moddergooien naar Apple, zoals we inmiddels gewend zijn van reclames van Samsung. Maar zodra je plaatjes uit gaat brengen kun je ervan uit gaan dat ze aangepast gaan worden en dat is dan ook een aantal keren gebeurd.

Vergelijk hier de iPhone 5 met de Galaxy S3 qua specificates. Voor acties van beide toestellen kun je hier terecht!

“Don’t settle for cheap plastic”

Samsung vs Apple reclame 'Goedkoop plastic'

Deze reclame is het omgekeerde van wat Samsung heeft gedaan. Features weg bij de S3 en erbij bij de iPhone 5 - Klik voor groter formaat

“It doesn’t take a genius”

Samsung vs Apple reclame 'Eerlijk'

Ook weer een eerlijke versie, maar ditmaal hebben beide toestellen lekker veel features - Klik voor groter formaat

“In high school it doesn’t take a genius…”

Samsung vs Apple reclame 'Bully'

Deze is een beetje vervelend. Komt een beetje gefrustreerd over - Klik voor groter formaat

De Apple fanbase heeft dus haar best gedaan om met een antwoord te komen op de Samsung reclame. De een is gewoon eerlijk, de ander slaat de plank een beetje mis, maar we hebben er hier bij GSMacties.nl om kunnen lachen. En hoe je het ook went of keert, dit soort concurrentie en moddergooien vinden wij velen malen leuker dan de vele rechtszaken. Apple én Samsung: wees grote jongens en vecht het op een andere manier met elkaar uit, bijvoorbeeld via reclame!

Samsung brengt ook nieuw anti-iPhone filmpje uit

Ken je de Samsung reclames nog waarin Samsung de iPhone 4S en diens aanhang belachelijk maakte? Wij vonden het wel grappig en nu is de Koreaanse fabrikant weer terug met een nieuwe reclame, deze keer gericht op de iPhone 5. Je kunt al raden wat er in het filmpje gebeurt: iets met mensen in een rij, wachtend op een telefoon die functies heeft waar gebruikers van een andere telefoon al langer van kunnen genieten.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nf5-Prx19ZM

Ook Nokia Lumia fans doen vrolijk mee

De Apple aanhang is fanatiek met fotobewerking, dat blijkt wel, maar de aanhang van een ander merk kan er ook wat van. Met de titel “Flyweight contender, meet the heavyweight champion.” doet de Lumia-aanhang ook vrolijk mee aan het geintje dat Samsung flikt. Nokia vs Apple? Wel als het aan de Nokia-fans ligt!

Nokia vs Apple reclame 'heavyweight'


Tags: , , , , , ,