Kort nieuws: Nokia blij met Windows Phone – Samsung Galaxy S3 Mini? – TomTom op Android

De afgelopen dagen waren druk en hectisch vanwege het doorvoeren van de btw-verhoging maar GSMacties.nl is weer terug op volle sterkte! Daarom krijg je nu drie korte nieuwtjes in dit bericht, om in één klap weer helemaal bij te zijn!

Nokia blij dat ze niet gekozen hebben voor Android

Stephen ElopStephen Elop, de CEO van Nokia, zegt blij te zijn dat er niet voor Android gekozen is. Ondanks dat Windows Phone een trage start heeft gemaakt zegt Elop nog veel te verwachten van het besturingssysteem van Microsoft. Volgens Elop was het ongelukkig dat de eerste Lumia’s uitkwamen toen Windows Phone al een tijdje op de markt was, waardoor er geen onderscheidende factor was voor Nokia. Nu is dat anders, want Nokia zit op de eerste rij als het gaat om Windows Phone 8. Ook bestaat de kans dat de nieuwe Lumia’s niet bij iedere provider verkrijgbaar zullen zijn. Volgens Stephen Elop waren de eerdere Lumia’s te breed ingezet terwijl ze beter wat exclusiever hadden kunnen zijn. In november moeten de Lumia 920 en 820 uitkomen in combinatie met het nieuwe Windows Phone 8.

Komt Samsung met de Galaxy S3 Mini?

Samsung GoldenSamsung kondigt op 11 oktober mogelijk de Galaxy S3 Mini aan in Duitsland. Het wordt overigens, ondanks de naam, geen high-end toestel als we de geruchten mogen geloven. Zo zal de S3 Mini een 4 inch scherm hebben met een resolutie van ‘slechts’ 800×480 en een camera met 5 megapixels. De processor is vooralsnog niet bekend maar het zou wel om een dual-core processor gaan. Zou dit mogelijk de Samsung ‘Golden’ zijn waar we eerder over bericht hebben? Het zou zomaar kunnen!

TomTom brengt app uit op Android

TomTom AndroidHet heeft even geduurd maar eindelijk is de officiële TomTom verkrijgbaar op Android! En met ‘even geduurd’ bedoelen we zo’n 3 jaar (!!). De Benelux-variant van de app kost in de Play Store van Google 35 euro en voor heel Europa moet je 60 euro neertellen. Nu kun je dus eindelijk navigeren op je smartphone met je favoriete navigatie-merk. Er zijn ondertussen al legio navigatie-apps te vinden op Android, waarvan een paar de functionaliteiten hebben die we allemaal kennen van TomTom. Daarnaast heb je in de Play Store de keuze uit vele gratis en betaalde apps. Ook is de TomTom-app nog niet beschikbaar voor toestellen met een resolutie die groter is dan 1280×720, waardoor bijvoorbeeld de Galaxy S3 en HTC One X nog niet compatibel zijn. Hiervoor wordt een update verwacht en ondanks dit nadeel en ondanks de concurrentie zullen veel mensen blij zijn dat ’s werelds bekendste navigatiemerk eindelijk verkrijgbaar is op Android!

httpv://www.youtube.com/watch?v=sj11BKR77wU


Tags: , , , , ,