Zakenkrant Nikkei: Twee nieuwe iPhones in september

De Japanse zakenkrant Nikkei meldt dat er in september twee iPhones uit gaan komen. In het verleden had de krant het al bij het rechte eind wat betreft de releasedatum van iPhone 5S.

4,7 inch-model en 5,5 inch-model van de iPhone komen in september uit

Eerder deze week maakte we melding van een gerucht waar uit zou blijken dat er dit jaar geen 5,5-inch-iPhone uit zou komen. Een managing director van een financiële instelling zou tot die conclusie zijn gekomen vanwege een nieuw onderzoek. De Japanse zakenkrant Nikkei meldt nu echter dat er wel degelijk twee iPhones uit gaan komen dit jaar. Toeleveranciers zouden de komende maanden gaan beginnen met de massaproductie van de schermen van de twee iPhone 6-modellen. Mogelijk wordt er al in april begonnen met de productie in de Kameyama-fabriek van Sharp en ook LG Electronics gaat Apple voorzien van schermen. Nikkei zegt dat informatie te hebben verkregen van anonieme bronnen.

Er zullen twee nieuwe iPhones komen, namelijk een 4,7 inch-model en een 5,5 inch-model en de releasedatum zou in september liggen. Dat ligt in lijn met eerdere geruchten. Naast de aanhoudende geruchten over de schermgrootte zijn er ook geruchten over het design. Zo is er gesproken over een design afgeleid van de iPhone 5C en een design afgeleid van de nieuwste iPod Nano. Qua schermresolutie zou het 4,7 inch-model het moeten doen met ongeveer 1920×1080 pixels terwijl het 5,5 inch-model een iets hogere resolutie krijgt.

Wil je op de hoogte blijven van acties van de iPhone 6? Meld je dan aan voor de alert!

Hoe gaat de iPhone 6 er uit zien?

Vooral dat stukje over het design van de iPod Nano vinden wij wel interessant, want dan zou de iPhone 6 er compleet anders uit zien dan de voorgaande modellen. En eerlijk is eerlijk: sinds de iPhone 4 is het design nauwelijks veranderd. Daarom hebben we even een voorbeeld in elkaar geplakt en het ziet er niet eens zo verkeerd uit! Wat vinden jullie er van?

iPhone 6 mockupBron: Nikkei via Tweakers.net

 


Tags: , , , , , ,