Welke apps slurpen je batterij leeg?

AVG heeft een onderzoek gedaan naar batterijverbruik van Android-apps en heeft de grootste batterijverbruikers op een rijtje gezet. Ze hebben gekeken naar normale apps maar ook games zijn in het lijstje meegenomen. Ook is gekeken naar welke apps de meeste ruimte in beslag nemen.

Lege batterijEen app verbruikt meerdere dingen op een smartphone, namelijk processorkracht, opslag en de batterij. AVG heeft gekeken welke populaire apps op Android (met meer dan een miljoen downloads in Google Play) het meeste van die zaken verbruiken en heeft dat allemaal op een rijtje gezet.

Facebook staat op de eerste plaats wat betreft prestatievermindering van een smartphone wat ook direct een gevolg heeft voor de batterijduur van je smartphone. Maar ook 9Gag, Instagram, Spotify en BBM verminderen prestaties en de batterijduur. Qua vereiste opslag staat de NY Times-app op de eerste plaats maar ook hier staan Spotify, Facebook, 9Gag en Instagram in het lijstje.

Top 10 apps die de prestaties verminderen
1 – Facebook
2 – Path
3 – 9Gag Funny Pics & Videos
4 – Instagram
5 – Spotify Music
6 – BBM
7 – QQ
8 – textPlus Free Text & Calls
9 – Wattpad Free Books & Stories
10 – iFunny : )

Top 10 apps die opslaggeheugen nodig hebben
1 – NY Times – Breaking News
2 – Tango Messenger Video & Calls
3 – Spotify Music
4 – Facebook
5 – Chrome Browser
6 – 9GAG Funy pics & videos
7 – Instagram
8 – LINE camera – Selfie & Collage
9 – Vine
10 – Talking Angela

Top 10 games die batterij verbruiken
1 – Puzzle & Dragons
2 – Hay Day
3 – Candy Crush Saga
4 – Minecraft
5 – Cookie Jam
6 – Pet Rescue Saga
7 – Clash of Clans
8 – Bubble Witch 2 Saga
9 – Farm Heroes Saga
10 – Angry Birds

Het zijn vooral veel populaire apps en games die invloed hebben op de batterijduur en prestaties van je Android-smartphone. Uiteindelijk komt het erop neer dat als je wilt dat je telefoon langer mee gaat dat je bepaalde apps en games minder moet gaan gebruiken. Ook kun je notificaties uitzetten en automatisch vernieuwen van bepaalde apps beperken.

Bron: Cnet


Tags: , , , , , ,