Marktaandeel Windows Phone in Europa gegroeid

Kantar heeft de cijfers van het marktaandeel van Android, iOS en Windows Phone van het eerste kwartaal van 2015 gepubliceerd. In Europa hebben iOS en Windows Phone er wat marktaandeel bijgekregen.

Marktaandeel-maart-2015In een jaar tijd is het marktaandeel van Windows Phone met 1,8 procent gegroeid en ook iOS heeft er 1,8 procent marktaandeel bijgekregen. Android daarentegen zag het marktaandeel zakken met 3,1 procent. Overige systemen zagen het marktaandeel zakken met 0,5 procent.

Windows Phone zag de grootste groei in Frankrijk. Daar is het marktaandeel van 8,3 procent in maart 2014 naar 14,1 procent in maart 2015 gegaan. Android is er met 0,6 procent gezakt naar 64,6 procent en iOS zag het marktaandeel zakken met 4 procent naar 19,4 procent. iOS zag de grootste groei in Groot-Brittannië waar het met 6,9 procent groeide naar een marktaandeel van 38,1 procent. Android zakte er met 4,8 procent naar 52,9 procent en Windows Phone zakte met 1,2 procent naar 8 procent.

Bekijk en vergelijk Android-telefoons
Bekijk en vergelijk iPhones
Bekijk en vergelijk Windows Phone-telefoons

Android, iOS en Windows elders in de wereld

In de Verenigde Staten is er vrij weinig veranderd in een jaar tijd. Android heeft daar nu 58,1 procent marktaandeel (0,2 procent erbij), iOS heeft een marktaandeel van 36,5 procent (0,2 procent eraf) en Windows Phone staat op 4,3 procent (0,1 procent eraf).

In China heeft iOS een flinke inhaalslag gemaakt, waarschijnlijk omdat Apple daar nu officieel zijn iPhones uitbrengt. Het marktaandeel van iOS staat daar nu op 26,1 procent (9,2 procent erbij), Android staat op 72 procent (8 procent eraf) en Windows Phone is blijven steken op 1,2 procent.

In Japan is het tegenovergestelde gebeurd. iOS heeft daar het marktaandeel zien zakken naar 45,1 procent (verschil van 12,5 procent) terwijl Android het marktaandeel heeft zien stijgen naar 52,3 procent (10,2 procent erbij). Windows Phone zag het marktaandeel met 0,1 procent groeien naar 0,4 procent.

Windows doet het steeds beter (in Europa)

Microsoft doet het goed in Europa maar elders in de wereld kan het nog een heel stuk beter. Mogelijk hoopt de technologie gigant dat de verbeteringen en vernieuwingen in Windows 10 een hele reeks nieuwe consumenten over de streep gaan trekken. Een veel gehoorde klacht over Windows Phone 8 was het gebrek aan apps en hoewel er al een flinke inhaalslag gemaakt is lijken ontwikkelaars nog altijd niet helemaal warm te lopen om specifiek voor Windows Phone apps te maken. Windows 10 hoopt dat gat definitief te dichten door het mogelijk te maken voor ontwikkelaars om apps om te zetten van iOS of Android naar Windows.

Ook heeft Microsoft al aangekondigd dat Windows 10 op telefoons een volledige versie van Officie meekrijgen en dat telefoons die op Windows 10 draaien gekoppeld kunnen worden aan een beeldscherm en een draadloze muis en toetsenbord om vervolgens gebruikt te worden als computer.

We zijn dan ook benieuwd naar volgend jaar. Windows 10 is dan al even op de markt, Android 5 heeft dan wat meer voet aan de grond en Android 6 is er dan waarschijnlijk al. Ook zal iOS 9 dan uitgekomen zijn en de nieuwe iPhones. 2015 gaat dus een interessant jaar worden met mogelijk wat veranderingen in het telecomlandschap hier en daar.

Bron: GSMarena

 


Tags: , ,