• Vergelijk direct:

Huawei P8

Huawei P8 voorkantHuawei P8 achterkant

Huawei P8

4.55 9.1 gebaseerd op 133 reviews9.1 (133 reviews)
    Leverbaar
  • 5.2" beeldscherm (13.2 cm)
  • 13 megapixel camera
  • 16 GB geheugen (+ maximaal 128 GB externe opslag)
Met abonnement €17,50€17,50 per maand / Los €276,-€276,- los

Huawei P8 review

Op deze pagina vind je een uitgebreide review over de Huawei P8. De goedkoopste Huawei P8 aanbiedingen met abonnement vergelijk je op de pagina prijzen. Op dit moment is de P8 al te bestellen vanaf € 17,50 per maand.

Top 3 acties

  Telefoon Provider Jaar Minuten Internet Kosten  
Huawei P8 foto
Huawei P8 Ben 2 jr. 100 min. + 1 GB3G Eenmalig:   €0
Per maand: €18
€ 18,00 Bekijk
Info
Huawei P8 foto
Huawei P8
Ben 2 jr. 100 min + 1 GB € 18,00

Huawei P8 foto
Huawei P8 Ben 2 jr. 100 min. + 1 GB4G Eenmalig:   €0
Per maand: €18,50
€ 18,50 Bekijk
Info
Huawei P8 foto
Huawei P8
Ben 2 jr. 100 min + 1 GB € 18,50

Huawei P8 foto
Huawei P8 Ben 2 jr. 300 min. + 1 GB3G Eenmalig:   €0
Per maand: €19
€ 19,00 Bekijk
Info
Huawei P8 foto
Huawei P8
Ben 2 jr. 300 min + 1 GB € 19,00

Eenmalig: de eenmalige betaling voor de telefoon
Per maand: maandlasten voor de telefoon en het abonnement
Gemiddeld: maandlasten + eenmalig bedrag gedeeld door looptijd
Tik op de grijze knop voor een uitleg van de kosten

Waarom wordt deze melding getoond?
Indien je de telefoon in maandelijkse termijnen betaalt, dan wordt dit tegenwoordig gezien als een vorm van lenen. Hoewel je hiervoor geen rente betaalt en er geen extra kosten aan verbonden zijn, dien je er wel van bewust te zijn dat je een verplichting aangaat voor 12 of 24 maanden. Vandaar dat wij dit logo tonen. Vraag jezelf dan ook goed af of je de maandelijkse lasten aankunt voordat je bestelt.

Alle prijzen


De Huawei P8

In april van dit jaar bracht Huawei de P8 uit. Het is het nieuwste topmodel van dit nieuwe merk en is qua design en concurrentie een goede concurrent voor de gevestigde orde. Dus mocht je op zoek zijn naar nieuwe high-end Android-smartphone, kijk dan niet alleen naar de Samsung Galaxy S6, HTC One M9, LG G4 en Sony Xperia Z3 Plus, maar kijk ook eens naar de Huawei P8. Misschien verrast deze telefoon je wel!

Specificaties

Grootte:    144,9 x 71,8 x 6,4 mm

Gewicht:    144 gram

Scherm:    5,2 inch (13,2 cm) IPS-NEO LCD. Resolutie: 1080x1920 pixels

Processor:    HiSilicon Kirin 930, een octacore-processor met een 2GHz quadcore en een 1,5GHz quadcore.

Accu:    2680mAh

Internet:    Ondersteuning voor zowel 3G als 4G in Nederland

Draadloze connectiviteit:    wifi 802.11 a/b/g/n/ac, DLNA, wifi-direct, wifi hotspot, Bluetooth 4.1 en NFC

Design

Het design van de Huawei P8 is strak en elegant. De zijkanten zijn gemaakt van metaal, evenals de achterkant. Zowel aan de zij- als achterkant zitten overigens wel wat gedeeltes die gemaakt zijn van plastic, maar dat is waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat de antenne van de telefoon het blijft doen. Aan de zijkant zitten de knoppen om het volume te wijzigen en om de telefoon aan en uit te zetten. Onderop zit de USB-poort en bovenop zit de audio-uitgang.

We moeten er overigens wel bij zeggen dat het design van de Huawei P8 een beetje doet denken aan de iPhone 6. Al met al verschillen beide telefoons voldoende van elkaar, maar je ziet dat er gelijkenissen zijn.

Features en software

De Huawei P8 draait op Android 5 Lollipop in combinatie met Emotion UI 3.1 van Huawei. Een mooie bijkomstigheid van Emotion UI is dat je als gebruiker veel controle hebt over apps en de bijbehorende permissies. Je kunt alle rechten per app in stellen, iets dat normaal niet kan met Android zonder extra toevoegingen. De software op de Huawei P8 draait lekker vlot en oogt mooi al lijkt het wel heel erg op iOS. Icoontjes die op elkaar lijken, functies die op elkaar lijken, dat soort dingetjes. De manier waarop bestanden gedeeld worden of wat dacht je van een heus Meldingen-centrum dat akelig veel lijkt op het Berichtencentrum van iOS?Het is niet lelijk, maar wel een beetje lui van Huawei om het zo te doen.

Echt unieke features heeft de Huawei P8 niet. Er is wel een functie genaamd Knuckle Sense. Daarmee kun je bijvoorbeeld een screenshot maken door met je knokkel op het scherm te tikken. Het voegt niet veel toe maar het is grappig dat het kan.

Camera

De camera in de Huawei P8 beschikt over de gloednieuwe IMX278-sensor van Sony. Het is de eerste rgbw-sensor voor smartphones en deze kan meer licht opvangen dan een conventionele sensor door de toevoeging witte pixels. Ook is er optische beeldstabilisatie aanwezig in de camera, en een dubbele LED-flitser. De 13-megapixelcamera maakt zeer mooie foto's, zowel overdag als in de avond, en wordt geprezen in de vele reviews die online staan. Ook video's gemaakt met de camera zien er prima uit. De Huawei P8 kan video's in maximaal 1920x1080 pixels met 30 frames per seconden opnemen.

De camera aan de voorkant beschikt over een IMX179-sensor van Sony en heeft een resolutie van 8 megapixel. De kwaliteit van deze camera is prima.

Conclusie

De Huawei P8 is een leuke topper van het steeds bekender wordende Huawei. Het is wel jammer dat Huawei nog niet echt een eigen identiteit heeft wat betreft design en software. Niet dat de Huawei P8 lelijk is want dat is hij absoluut niet, maar er zijn geen elementen waarbij je kant zeggen dat het echt op en top Huawei is. De telefoon is verder lekker snel, de camera is erg goed en verder doet hij alles wat je van een high-end smartphone mag verwachten.

 

Waar is de Huawei P8 het goedkoopst?

De Huawei P8 kopen? Vergelijk dan eenvoudig alle prijzen en aanbiedingen en ontdek waar je deze telefoon goedkoop kunt kopen.

Prijzen met abonnement Prijzen losse telefoon
Klopt er iets niet?   Verbeter deze tekst door foutieve informatie aan ons door te geven!