• Al 10 jaar dé vergelijker van telefoons en abonnementen!

Huawei P9

Huawei P9 voorkantHuawei P9 achterkant

Huawei P9

4.6 9.2 gebaseerd op 39 reviews9.2 (39 reviews)
    Leverbaar
  • 5.2" beeldscherm (13.2 cm)
  • 12 megapixel camera
  • 32 GB geheugen (+ maximaal 128 GB externe opslag)
Met abonnement €24,-€24,- per maand / Los €453,-€453,- los
Nr. 10 Android telefoon van dit moment!
Nr. 6 middenklasse telefoon (€20 - €30)

Huawei P9 review

Op deze pagina vind je een uitgebreide review over de Huawei P9. De goedkoopste Huawei P9 aanbiedingen met abonnement vergelijk je op de pagina prijzen. Op dit moment is de P9 al te bestellen vanaf € 24,- per maand.

Top 3 acties

  Telefoon Provider Jaar Minuten Internet Kosten  
Huawei P9 foto
Huawei P9 hollandsnieuwe 2 jr. 2000 min. /  2 GB3G Eenmalig:   €0
Per maand: €27
€ 27,00 Bekijk
Info
Huawei P9 foto
Huawei P9
hollandsnieuwe 2 jr. 2000 min /  2 GB € 27,00

Huawei P9 foto
Huawei P9 hollandsnieuwe 2 jr. 1500 min. /  1.5 GB3G Eenmalig:   €0
Per maand: €26
€ 26,00 Bekijk
Info
Huawei P9 foto
Huawei P9
hollandsnieuwe 2 jr. 1500 min /  1.5 GB € 26,00

Huawei P9 foto
Huawei P9 hollandsnieuwe 2 jr. 1000 min. /  1 GB3G Eenmalig:   €0
Per maand: €25
€ 25,00 Bekijk
Info
Huawei P9 foto
Huawei P9
hollandsnieuwe 2 jr. 1000 min /  1 GB € 25,00

Eenmalig: de eenmalige betaling voor de telefoon
Per maand: maandlasten voor de telefoon en het abonnement
Gemiddeld: maandlasten + eenmalig bedrag gedeeld door looptijd
Tik op de grijze knop voor een uitleg van de kosten

Waarom wordt deze melding getoond?
Indien je de telefoon in maandelijkse termijnen betaalt, dan wordt dit tegenwoordig gezien als een vorm van lenen. Hoewel je hiervoor geen rente betaalt en er geen extra kosten aan verbonden zijn, dien je er wel van bewust te zijn dat je een verplichting aangaat voor 12 of 24 maanden. Vandaar dat wij dit logo tonen. Vraag jezelf dan ook goed af of je de maandelijkse lasten aankunt voordat je bestelt.

Alle prijzen


Introductie

De Huawei P9 is een smartphone met een gewicht van 144 gram en is 145 x 71 x 7 millimeter groot. Deze smartphone draait op het Android 6.0 platform en beschikt over een 2.5 GHz 2x Quad-core processor (2 x Quad-core met 2.5 en 1.8 GHz. Chipset: HiSilicon Kirin 955). Je mobiele telefoon stelt je in staat om altijd bereikbaar te zijn, helaas zijn de stand-by tijd en de minuten die je kunt bellen voordat je het toestel weer moet opladen nog onbekend bij ons. Wel is bekend dat de Huawei P9 beschikt over een Lithium-Ion batterij met een capaciteit van 3000 mAh. Naast bellen beschikt dit gsm toestel ondermeer over de volgende functies: een MP3-speler, internet, e-mail en een 12 megapixel camera. Hierover lees je meer in de onderstaande paragrafen.

Internet en Multimedia

Tegenwoordig is het gebruik van internet op je mobiele telefoon niet meer weg te denken. Evenals het downloaden van apps, TV kijken en muziek luisteren. Bellen lijkt dan ook steeds meer bijzaak te worden.

Met de Huawei P9 heb je de mogelijkheid om te surfen op het internet. Dit toestel is ook geschikt voor supersnel 4G internet. Belangrijk hierbij is de juiste combinatie van de Huawei P9 met een abonnement. Met het juiste abonnement surf je supersnel over het wereldwijde web. Veel mensen hebben behoefte aan het lezen en versturen van e-mail op hun mobiele telefoon. Met de Huawei P9 is het uiteraard mogelijk om e-mail te ontvangen en te versturen (POP, IMAP, Push). Uiteraard kun je op deze Huawei P9 smartphone ook allerlei apps installeren, zoals WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram en allerlei andere handige apps of leuke spelletjes.

Maar internetten is niet het enige wat meer en meer op de mobiele telefoon wordt gedaan, ook neemt de mobiele telefoon steeds meer de functie in van mediaspeler. Of deze telefoon beschikt over een FM radio is nog niet duidelijk. Met apps is het wel mogelijk om radio te luisteren via het internet. Maak hierbij wel zoveel mogelijk gebruik van Wi-Fi, zodat je niet teveel data uit je internetbundel verstookt. Het is wel bekend dat je jouw favoriete muziek kunt beluisteren via de aanwezige mediaplayer. Uiteraard kun je met de mediaplayer van de Huawei P9 ook filmpjes afspelen.

Nog snel even wat werk verzetten op je mobiele telefoon? Met de Huawei P9 kan dat. Dit toestel biedt namelijk ondersteuning voor Word, Excel, Powerpoint en PDF.

Het opslaggeheugen van een mobiele telefoon bepaalt hoeveel apps, foto's, filmpjes, muziek en andere bestanden je kunt opslaan op je telefoon. Het interne geheugen van de P9 heeft een grootte van 32 gigabyte. Naast het interne geheugen kun je de opslagruimte uitbreiden door middel van een MicroSD geheugenkaart. Hiermee kun je de opslagruimte uitbreiden met 128 gigabyte.

Camera

Naast de internet en multimedia mogelijkheden kan de Huawei P9 ook functioneren als digitale camera. De resolutie van de camera is nog onbekend. Om ook in een donkere omgeving foto's te kunnen maken is deze Huawei uitgerust met een flitser. Je kunt niet alleen foto's maken, maar het is ook mogelijk om filmpjes op te nemen met deze gsm. De resolutie van deze beelden is maximaal 3840 x 2160 pixels groot.

Aan de voorzijde van de Huawei P9 is nog een tweede camera te vinden van 8 megapixels. Hiermee kun je bijvoorbeeld selfies maken en videobellen.

Bellen en verbindingsmogelijkheden

Per land worden andere frequenties gehanteerd die mobiel bellen mogelijk maken. In Nederland, maar ook in de rest van Europa, gebruiken we de 900 en 1800 megahertz (MHz) frequentie en om in Noord- en Zuid-Amerika en Azië te kunnen bellen moet je toestel geschikt zijn voor het 850 MHz netwerk. De belfrequenties die door de Huawei P9 worden ondersteund zijn: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz. Je kunt 1 simkaart in de Huawei P9 plaatsen en is dus niet geschikt voor Dual SIM.

Met de Huawei P9 leg je op verschillende manieren contact met de wereld. Natuurlijk is het mogelijk om lekker ouderwets te sms'en. Supersnel internetten met de Huawei P9 is mogelijk doordat het toestel ondersteuning biedt voor HSDPA , UMTS en 4G internet. Je kunt ook internetten door verbinding te maken via WiFi, waardoor je bijvoorbeeld thuis, op je werk, in een restaurant of op vakantie kunt internetten zonder dat dit ten koste gaat van je internetbundel. Je maakt dan namelijk gebruik van de vaste internetverbinding van die locatie. Bestanden overzetten van de Huawei P9 naar je computer (of andersom) gaat eenvoudig via de aanwezige USB aansluiting. Via bluetooth (versie v4.2 met A2DP) kun je met je P9 bestanden versturen naar andere mobiele telefoons of maak je gebruik van je draadloze headset. Door de aanwezigheid van het A2DP audio profiel voor bluetooth ervaar je een extra scherp geluid via je headset.

Bediening en overige functies

Het display van de Huawei P9 is 5.2 inch groot en heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Deze telefoon bedien je met een IPS LCD touchscreen. Naast de al genoemde functies zijn er nog een aantal basisfuncties beschikbaar op dit toestel: een agenda, een alarmklok, een digitaal kompas, vliegtuigmodus en games, dus ook aan het vermaak is gedacht. Wil je alle eigenschappen nog eens bekijken, ga dan naar de overzichtelijke specificaties pagina van de Huawei P9.

Waar is de Huawei P9 het goedkoopst?

De Huawei P9 kopen? Vergelijk dan eenvoudig alle prijzen en aanbiedingen en ontdek waar je deze telefoon goedkoop kunt kopen.

Prijzen met abonnement Prijzen losse telefoon
Klopt er iets niet?   Verbeter deze tekst door foutieve informatie aan ons door te geven!