Artikel: de Apple Watch gaat het zwaar krijgen

Smartbands

smartbandsNaast smartwatches is er nog iets dat je om je pols kunt doen, namelijk de smartband. Deze bieden iets minder functionaliteit dan een smartwatch en zijn vaak vooral gericht op activiteiten zoals sporten. Omdat deze zich minder goed laten vergelijken met een echte smartwatch houden we het kort, maar omdat Apple zich zo richt op gezondheid is het toch wel het vermelden waard.

In deze markt zie je ook weer merken als Samsung en Sony maar ook merken als Fitbit, Garmin en Jawbone zijn erg populair. Een smartband ondersteund vaak ook meerdere besturingssystemen en de batterij gaat doorgaans ook een stuk langer mee.

Sommige smartbands hebben wel een schermpje waarop informatie getoond kan worden maar qua functionaliteit zijn ze vaak lang niet zo geavanceerd als een smartwatch. Een smartband is dan ook puur gericht op mensen die graag hun gezondheid willen volgen, bijvoorbeeld tijdens activiteiten. Overigens ondersteunen veel smartwatches ook diverse manieren om je gezondheid en activiteiten te volgen.

1 – Intro
2 – Welke smartwatches zijn er?
3 – Smartbands
4 – Hoe gaat de Apple Watch het doen?

Tags: , , , , , , , , , ,