Hands-on: Samsung Galaxy S6

De camera’s

De Galaxy S6 heeft twee camera’s aan boord: achterop zit een 16-megapixelcamera en voorop zit een 5-megapixelcamera. Samsung heeft aangegeven dat ze ook konden kiezen voor een 20-megapixelcamera maar ze vonden dat de kwaliteit van de 16-megapixelcamera hoger lag. Het aantal megapixels zegt namelijk niet alles als het gaat om de kwaliteit van foto’s. De lens, sensor en lichtinval zijn belangrijker.

Galaxy S6 hands on-2De 16-megapixelcamera beschikt ook over optische beeldstabilisatie waardoor er meer licht op de sensor kan vallen en je ook in donkere situaties een prima foto kunt maken. Ook bij het maken van filmpjes haal je voordeel uit de stabilisatie omdat het beeld hierdoor minder beweegt.

De camera is daarnaast razendsnel. Binnen een seconde is hij opgestart, scherpgesteld en kun je een foto maken. Samsung heeft uitgelegd hoe dat werkt: de app staat in principe altijd actief in het werkgeheugen van de Galaxy S6 en er staat constant spanning op de sensor. Hierdoor is de camera in principe altijd klaar om foto’s te maken, ongeacht wat je op je telefoon aan het doen bent en zelfs als hij standby staat!

Je kunt de camera starten door op het icoontje te tikken maar je kunt hem ook starten door tweemaal op de homeknop te drukken. Hierdoor wordt de camera direct geopend en ben je klaar om foto’s te maken of te filmen. De kwaliteit van de foto’s en video is wat je mag verwachten van een topmodel-smartphone. Het is geen revolutie maar ziet er gewoon prima uit.

De camera aan de voorkant van de Galaxy S6 is een redelijk standaard 5-megapixelcamera maar heeft wel een groothoeklens waardoor je erg veel in beeld kunt krijgen! → Lees verder: De software

1 – Inleiding
2 – Het design
3 – Het scherm
4 – De hardware
5 – De camera’s
6 – De software
7 – De features
8 – Conclusie
Vergelijk direct alle Samsung Galaxy S6 prijzen!

[wpsr_facebook url=”https://www.gsmacties.nl/nieuws/2015/03/hands-on-samsung-galaxy-s6/”]


Tags: , , ,