Hands-on: Samsung Galaxy S6

De features

Naast een nieuw design en de beste hardware zitten er natuurlijk ook nog een aantal speciale features in de Samsung Galaxy S6. Denk aan de vingerafdrukscanner die vernieuwd is, het draadloos opladen en snelladen.

Vingerafdrukscanner – De Samsung Galaxy S5 had al een vingerafdruksensor maar de variant in de Galaxy S6 is flink vernieuwd. Je hoeft niet langer je vinger over de homeknop te vegen om je vingerafdruk te scannen maar je kunt je vinger er nu gewoon op leggen. Het ontgrendelen van de de Galaxy S6 gaat hierdoor razendsnel! Ten opzichte van de Galaxy S5 is het een behoorlijke verbetering.

Draadloos opladen – De Galaxy S6 beschikt standaard over de mogelijkheid om draadloos op te laden en kan overweg met de twee huidige standaarden wat betreft draadloos opladen. De Galaxy S6 kan hierdoor opgeladen worden met praktisch elke draadloze oplader die momenteel op de markt is. Ook zou het toestel perfect moeten werken met ingebouwde draadloze opladers van de IKEA en Starbucks.

Snelladen – Als de Galaxy S6 opgeladen wordt via de meegeleverde oplader met draad dan kun je na 10 minuten opladen je telefoon maar liefst 4 uur gebruiken! Van 0 tot 100 procent duurt ongeveer 80 minuten, wat echt razendsnel is. Met een volle accu kun je de Galaxy S6 bij normaal gebruik zo’n 20 uur gebruiken.

Een feature die wel aanwezig was op Samsung Galaxy S5 maar ontbreekt op de Galaxy S6 is de waterdichte behuizing. Volgens Samsung is dit het gevolg van het nieuwe design. Omdat klanten vooral waarde hechten aan de uitstraling en minder aan of een telefoon wel of niet waterdicht is hebben ze zich gericht op het design en niet op waterdichtheid. Om die reden is de batterij ook niet verwijderbaar en ontbreekt een MicroSD-slot. → Lees verder: Conclusie

1 – Inleiding
2 – Het design
3 – Het scherm
4 – De hardware
5 – De camera’s
6 – De software
7 – De features
8 – Conclusie
Vergelijk direct alle Samsung Galaxy S6 prijzen!

[wpsr_facebook url=”https://www.gsmacties.nl/nieuws/2015/03/hands-on-samsung-galaxy-s6/”]


Tags: , , ,