• Vergelijk direct:

Nokia C2-01

Nokia C2-01 foto


De Nokia C2-01 is niet meer leverbaar.

Bekijk de populairste Nokia telefoons.

Nokia C2-01 review

Op deze pagina vind je een uitgebreide review over de Nokia C2-01.


Introductie

De Nokia C2-01 is een telefoon met een gewicht van 89 gram en is 110 x 47 x 8 millimeter groot. Om ervoor te zorgen dat je altijd bereikbaar bent, heeft de C2-01 een stand-by tijd van 396 uur (of 456 uur op het 3G-netwerk) en kun je 500 minuten bellen (of 270 minuten via het 3G-netwerk) voordat je de Lithium-Ion batterij van het toestel weer moet opladen. Naast bellen beschikt dit gsm toestel ondermeer over de volgende functies: een FM radio met RDS, een MP3-speler, internet, e-mail en een 3.2 megapixel camera. Hierover lees je meer in de onderstaande paragrafen.

Internet en Multimedia

Tegenwoordig is het gebruik van internet op je mobiele telefoon niet meer weg te denken. Evenals het downloaden van apps, TV kijken en muziek luisteren. Bellen lijkt dan ook steeds meer bijzaak te worden.

Met de Nokia C2-01 heb je de mogelijkheid om te surfen op het internet. Dit toestel is ook geschikt voor snel internet. Belangrijk hierbij is de juiste combinatie van de Nokia C2-01 met een abonnement. Met het juiste abonnement surf je supersnel over het wereldwijde web. Veel mensen hebben behoefte aan het lezen en versturen van e-mail op hun mobiele telefoon. Met de Nokia C2-01 is het uiteraard mogelijk om e-mail te ontvangen en te versturen (POP, IMAP).

Maar internetten is niet het enige wat meer en meer op de mobiele telefoon wordt gedaan, ook neemt de mobiele telefoon steeds meer de functie in van mediaspeler. Zo is het mogelijk om radio (FM) te luisteren op deze telefoon, waarbij de radio beschikt over RDS. Je kunt je favoriete muziek ook beluisteren via de aanwezige mediaplayer. Uiteraard kun je met de mediaplayer van de Nokia C2-01 ook filmpjes afspelen.

Het opslaggeheugen van een mobiele telefoon bepaalt hoeveel apps, foto's, filmpjes, muziek en andere bestanden je kunt opslaan op je telefoon. Het interne geheugen van de C2-01 heeft een grootte van 128 MB. Naast het interne geheugen kun je de opslagruimte uitbreiden door middel van een MicroSD geheugenkaart. Hiermee kun je de opslagruimte uitbreiden met 16 gigabyte.

Camera

Naast de internet en multimedia mogelijkheden kan de Nokia C2-01 ook functioneren als digitale camera. De camera schiet foto's met een maximale resolutie van 2048 x 1536 pixels (3.2 megapixels). Je kunt niet alleen foto's maken, maar het is ook mogelijk om filmpjes op te nemen met deze gsm. De resolutie van deze beelden is maximaal 640 x 480 pixels groot.

Bellen en verbindingsmogelijkheden

Per land worden andere frequenties gehanteerd die mobiel bellen mogelijk maken. In Nederland, maar ook in de rest van Europa, gebruiken we de 900 en 1800 megahertz (MHz) frequentie en om in Noord- en Zuid-Amerika en Azië te kunnen bellen moet je toestel geschikt zijn voor het 850 MHz netwerk. De belfrequenties die door de Nokia C2-01 worden ondersteund zijn: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz. Je kunt 1 simkaart in de Nokia C2-01 plaatsen en is dus niet geschikt voor Dual SIM.

Met de Nokia C2-01 leg je op verschillende manieren contact met de wereld. Natuurlijk is het mogelijk om lekker ouderwets te sms'en. Supersnel internetten met de Nokia C2-01 is mogelijk doordat het toestel ondersteuning biedt voor HSDPA en UMTS. Bestanden overzetten van de Nokia C2-01 naar je computer (of andersom) gaat eenvoudig via de aanwezige USB aansluiting. Via bluetooth (versie v2.1 met A2DP) kun je met je C2-01 bestanden versturen naar andere mobiele telefoons of maak je gebruik van je draadloze headset. Door de aanwezigheid van het A2DP audio profiel voor bluetooth ervaar je een extra scherp geluid via je headset.

Bediening en overige functies

Het TFT display van de Nokia C2-01 is 2 inch groot en heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De bediening van deze mobiele telefoon vindt plaats door middel van gewone toetsen (dus geen touchscreen). De telefoon beschikt over een volledig qwerty toetsenbord, wat ondermeer het schrijven van e-mails extra makkelijk maakt. Naast de al genoemde functies zijn er nog een aantal basisfuncties beschikbaar op dit toestel: een agenda, een alarmklok, vliegtuigmodus en games, dus ook aan het vermaak is gedacht. Wil je alle eigenschappen nog eens bekijken, ga dan naar de overzichtelijke specificaties pagina van de Nokia C2-01.

Klopt er iets niet?   Verbeter deze tekst door foutieve informatie aan ons door te geven!