Wat is Dual SIM?

Dual-SIMAls een telefoon beschikt over Dual SIM, dan houdt dit in dat je twee simkaarten in deze telefoon kunt plaatsen. Dit is met name populair onder zakelijke gebruikers, want het grote voordeel is dat je maar één telefoon nodig hebt voor zowel privé als zakelijk gebruik. Normaal gesproken kun je de tweede simkaart naast de andere simkaart plaatsen aan de achterkant van het toestel (zie afbeelding). Wil je een Dual SIM telefoon kopen, houdt er dan wel rekening mee dat er twee types Dual SIM zijn: Active en Standby.

Dual SIM Active

Als een telefoon beschikt over de Dual SIM ‘active’ versie, dan kunnen beide simkaarten tegelijk actief zijn. Je kunt dus bellen met twee simkaarten tegelijkertijd: ben je aan het bellen met simkaart 1, dan kun je gewoon gebeld worden op simkaart 2. Je kunt je eerste gesprek in de wacht zetten en het tweede gesprek aannemen. Hetzelfde geldt voor mobiel internet: je kunt internetten met de ene SIM terwijl je bereikbaar blijft met de andere. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Dual SIM Standby.

Dual SIM Standby

Wanneer een telefoon beschikt over de Dual SIM ‘standby’ versie, dan kun je maar één simkaart tegelijk gebruiken. Bel je met de ene simkaart, dan ben je op de andere simkaart niet bereikbaar. Hetzelfde geldt voor mobiel internetten: ben je bijvoorbeeld muziek aan het streamen via mobiel internet, dan is de andere simkaart niet bereikbaar. Dual SIM Active is dus een stuk handiger in gebruik dan de Standby versie.

Dual SIM telefoon kopen?

Wil je een Dual SIM telefoon kopen, maar weet je nog niet welke? Vergelijk dan de specificaties en prijzen van alle Dual SIM telefoons hier op GSMacties.nl.

Reacties zijn gesloten.