Windows 10 Mobile

Op deze pagina vind je alles over Windows 10 Mobile. Wat is Windows 10 Mobile? Wat kun je er mee? En wat is de laatste Windows 10 Mobile versie? Op deze pagina vind je het allemaal!

Wat is Windows 10 Mobile?

Windows-PhoneWindows 10 Mobile is de nieuwe versie van Windows Phone

Windows 10 Mobile is de mobiele variant van Windows 10. Het wordt uitgebracht als update voor bestaande Windows Phone 8-telefoons maar er is nogal wat veranderd. Windows 10 Mobile maakt gebruik van de tegeltjes waar Windows de laatste jaren om bekendstaat. Die tegels kunnen informatie weergeven zoals het weer of het nieuws, ze kunnen notificaties tonen en ga zo maar door. Met één oogopslag heb je dus alle informatie je wilt hebben. Windows 10 Mobile werkt naadloos samen met Windows 10 op andere platformen en dat is het dan ook het doel van Microsoft: één ecosysteem waarin alles naadloos op elkaar aansluit.

Windows 10 Mobile is nog niet uitgebracht, dus uitgebreide informatie is nog niet beschikbaar.

Wat kun je met Windows 10 Mobile?

Windows-10-MobileWindows 10 Mobile borduurt verder op het idee achter Windows Phone: een startscherm met interactieve tegels die zorgen voor een eigen identiteit van het platform. Een veelgehoorde klacht over Windows Phone was het gebrek aan apps en hoewel die achterstand grotendeels weggewerkt is zijn er nog altijd apps die ontbreken of qua functionaliteit achterlopen. Op Windows 10 Mobile is het mogelijk om Android en iOS-apps te draaien (op een speciale manier) en voor ontwikkelaars zal het makkelijker dan ooit zijn om bestaande apps om te zetten naar Windows.

Nieuw is Continuum, waarmee je je telefoon kunt gebruiken als computer door hem aan te sluiten op een scherm. Je kunt vervolgens een muis en toetsenbord aansluiten op je telefoon, allemaal draadloos uiteraard. Vervolgens kun je internetten, of de diverse Officie-programma’s gebruiken die standaard meegeleverd worden met Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile versies

Windows 10 Mobile moet nog uit komen dus er zijn nog geen versies beschikbaar.

Naam Versie nr. Uitgave
Windows 10 Mobile 3e kwartaal 2015

De toekomst

Omdat Windows 10 Mobile nog niet uitgebracht is kunnen we nog niet zeggen wat er in de toekomst verwacht kan worden.

Reacties zijn gesloten.