Blackberry OS

Op deze pagina vind je alles over Blackberry OS. Wat is Blackberry OS? Wat kun je er mee? En wat is de laatste Blackberry OS versie? Op deze pagina vind je het allemaal!

Bekijk en vergelijk alle Blackberry telefoons

Wat is Blackberry OS?

Blackberry OS logo

Het zeer bekende Blackberry logo dat te vinden is op alle Blackberry toestellen

Blackberry OS is het besturingssysteem voor Blackberry toestellen en is ontwikkeld door Research in Motion (die zijn naam heeft veranderd naar BlackBerry). Blackberry OS is alleen te vinden op Blackberry’s (net als iOS alleen te vinden is op Apple toestellen). De huidige versie is 7.0 en Blackberry komt in de nabije met een compleet nieuwe versie die weer de concurrentie aan kan gaan met bijvoorbeeld Windows Phone, iOS en Android. Een van de meest bekende features van Blackberry OS is Pingen, waarmee je gratis berichtjes kunt versturen naar andere Blackberry toestellen. Dat concept is inmiddels achterhaald want onder andere Whatsapp is te gebruiken op praktisch elke smartphone en kan berichtjes sturen naar toestellen van andere fabrikanten (dus bijvoorbeeld van iOS naar Blackberry OS of Android).

Wat kun je met Blackberry OS

Met Blackberry OS is het mogelijk om apps en games te downloaden. Hiermee kun je de functionaliteit van het besturingssysteem flink uitbreiden. Apps worden gedownload in de App World, waar je alles kunt vinden: van gratis apps en games tot betaalde varianten. Als je met je vrienden in contact wilt blijven kun je bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Ping gebruiken. Die drie apps zijn op dit moment enorm populair en worden door miljoenen mensen gebruikt. Gamen op een Blackberry is niet zo groot als bijvoorbeeld op Android of iOS, maar het kán wel. Je moet echter geen hoogstaande spelletjes verwachten. Dit komt voornamelijk omdat Blackberry toestellen veelal gebruikt worden in de zakelijke markt. Wel is Blackberry OS als navigatie systeem te gebruiken met Blackberry Maps en krijg je een melding wanneer je een flitspaal nadert. Voor Blackberry worden niet zoveel apps ontwikkeld als voor andere mobiele besturingssystemen, maar er zijn genoeg apps en games beschikbaar. Je hoeft je dus nooit te vervelen en zult vaak genoeg een interessante app of game tegenkomen om je bezig te houden.

Blackberry OS versies

De eerste telefoon met BB OS kwam uit in 2002 en er stond versie 3.6 van RIM’s besturingssysteem op. Veel toestellen van Blackberry draaien momenteel versie 6.0 van het besturingssysteem en de nieuwste toestellen zitten inmiddels op versie 7.0. Een compleet nieuwe versie is in de maak, maar daar is nog niet heel erg veel over bekend. Er is ook nog een Blackberry OS voor de Blackberry Playbook (RIM’s eerste tablet) maar die wijkt compleet af van het OS zoals we het kennen van de telefoons. Verwacht word dat de nieuwste versie van BB OS een combinatie zal zijn van het tablet OS en het telefoon OS.

De toekomst

BlackBerry OS is inmiddels langzaam over aan het gaan naar BlackBerry 10, het nieuwe besturingssysteem van BlackBerry. Het oude BlackBerry zal dus langzaam uit het straatbeeld verdwijnen naarmate BlackBerry 10 steeds groter wordt met steeds meer ondersteunde toestellen.

Voor uitgebreide informatie over bijvoorbeeld de geschiedenis en alle versies van Blackberry OS kun je een kijkje nemen op Wikipedia: Blackberry OS op Wikipedia

Bekijk en vergelijk alle Blackberry telefoons

Reacties zijn gesloten.