Simlockvrije telefoon

Om een telefoon goedkoper of zelfs gratis aan te kunnen bieden, wordt er door de provider soms een simlock in de telefoon aangebracht. Op GSMacties.nl vergelijken we echter alleen maar simlockvrije telefoons.

Wat is een simlock?

Als je telefoon een simlock heeft, dan kun je met die telefoon niet bellen of mobiel internetten met de simkaart van een andere provider. Het is dus een blokkade op je telefoon die ervoor zorgt dat je de telefoon alleen kunt gebruiken met een simkaart van de provider waarbij je het toestel hebt aangeschaft. Normaal gesproken kun je de simlock na een jaar gratis verwijderen, zodat de provider de tijd heeft om de gegeven korting terug te verdienen.

Simlockvrije telefoon kopen

Wil je een simlockvrije telefoon kopen? Dan hebben we goed nieuws voor je: alle telefoons die we op GSMacties.nl vergelijken zijn simlockvrij. Weet je nog niet welke telefoon je wil, vergelijk dan alle telefoons of bekijk onze pagina met de beste telefoons. Je kunt uiteraard ook direct alle aanbiedingen van simlockvrije telefoons vergelijken.

Alle simlockvrije telefoons Beste telefoons Prijzen simlockvrije telefoons

Simlock vraag en antwoord

Heb ik toestemming van een provider nodig om een simlock te verwijderen?
Nee, voor het verwijderen van een simlock heb je geen toestemming nodig van je provider. Let wel op dat in veel gevallen de garantie op de telefoon vervalt als je de telefoon zonder toestemming simlockvrij maakt / laat maken.

Is het verboden om een simlock te verwijderen?
Nee, het is bij wet niet verboden om een simlock te verwijderen. Jij bent de eigenaar van het toestel en je mag zelf bepalen of je van een andere provider gebruik wilt maken.

Hoe kan ik een simlock verwijderen?
Voor het verwijderen van de simlock heb je een unlockcode nodig. Het verwijderen van de simlock wordt daarom ook wel unlocken genoemd. Er zijn meerdere mogelijkheden om een simlock te verwijderen, namelijk:

Via een online service Er zijn websites die het unlocken van je telefoon als service aanbieden. Let hierbij wel op de risico’s: je hebt geen zekerheid dat je telefoon na het verwijderen van de simlock nog goed werkt en mogelijk vervalt je garantie. Deze optie raden we dan ook af. Het is zeer aan te raden om de simlock via de provider te verwijderen. Zie het volgende punt.
Via de provider Bij de meeste providers kun je de unlockcode via de website opvragen. Als je de telefoon en het abonnement langer dan een jaar hebt dan is dit normaal gesproken gratis. Heb je de telefoon korter dan een jaar, dan kunnen de kosten per toestel en per provider verschillen.

Bekijk per provider de mogelijkheden en kosten om je telefoon simlockvrij te maken:

KPN De unlockcode is na een jaar gratis op te vragen via de website. Heb je de telefoon nog geen jaar dan kost de unlockcode € 68,-. KPN.com
T-Mobile De unlockcode vervalt automatisch na een jaar. Heb je de telefoon nog geen jaar, neem dan contact op met de klantenservice. T-Mobile.nl
Tele2 De unlockcode vervalt automatisch na een jaar. Heb je de telefoon nog geen jaar, neem dan contact op met de klantenservice. Tele2.nl
Telfort Zie KPN. Telfort.nl
Vodafone De unlockcode is na een jaar gratis op te vragen via de website. Heb je de telefoon nog geen jaar dan verschillen de kosten per toestel. Vodafone.nl
Alle telefoons op GSMacties.nl zijn simlockvrij
Bekijk alle telefoons Vergelijk alle prijzen

Reacties zijn gesloten.