Geruchten

We krijgen dagelijks met geruchten te maken. Het ene gerucht slaat helemaal nergens op maar is leuk om te vermelden, het andere gerucht moet haast wel waar zijn. Maar hoe hou je nou alles uit elkaar? Daar hebben we de geruchtenmeter voor!

GSMacties.nl introduceert de geruchtenmeter

geruchtenmeterWe vallen maar meteen in huis door te zeggen dat de geruchtenmeter geen origineel idee is. Wij hebben het afgekeken van Windows Phone Central en zij hebben het misschien ook weer ergens van afgekeken. Maar het is een handig middeltje en kan de lezer een visueel hulpmiddel bieden bij het bepalen of een gerucht onzin is of niet. In dit geval dus beter goed gejat dan slecht bedacht!

Echt nieuws is er uiteraard voldoende maar een groot deel van het nieuws dat je vindt in de technologiesector is gebaseerd op geruchten. Consumenten willen weten wat ze in de nabije toekomst kunnen verwachten. Dat Samsung, HTC, Apple, of elke ander merk over twee weken een nieuwe telefoon uitbrengt is natuurlijk het belangrijkste, maar het is ook interessant om te weten wat we over twee maanden krijgen, of over een half jaar. Wat zit er in de pijplijn en wat kunnen we verwachten? Daar zijn geruchten goed voor, maar dan moet je dus wel weten of een gerucht best eens waar kan zijn.

Daar gebruiken we de cijfers 1 t/m 10 voor, samen met een korte tekst om aan te geven waar het cijfer voor staat. Erg duidelijk op die manier en zo weet je heel snel of je een gerucht af moet schieten of niet.


geruchtenmeter-1Dit gerucht moet je niet geloven. Gewoon doorlopen en dit vergeten. Dit gerucht is pas waar als varkens kunnen vliegen.


geruchtenmeter-2Ook dit gerucht moet je niet geloven. Er is geen bewijs, geen vertrouwde bronnen. Maar het is een klein beetje minder belachelijk dan 1/10.


geruchtenmeter-3Ga er maar niet van uit dat het waar is, maar het zomaar eens wél waar kunnen zijn. Nemen met een flinke zoutkorrel dus!


geruchtenmeter-4Er is een kleine kans dat het waar is. We denken dat het niet waar is, maar je weet maar nooit! Ook dit gerucht nemen met de nodige korrels zout.


geruchtenmeter-5Is het wel waar? Is het niet waar? We weten het niet. Het kan momenteel alle kanten op gaan!


geruchtenmeter-6We neigen ernaar dat dit gerucht waar is. Er is echter nog altijd een kleine kans dat het niet waar is.


geruchtenmeter-7Dit zou zomaar eens kunnen kloppen! Blijf er wel met een sceptisch oog naar kijken.


geruchtenmeter-8Ga maar vast plannen maken want als een gerucht een 8 krijgt dan moet het bijna wel waar zijn.


geruchtenmeter-9Er zijn vertrouwde bronnen, en het gerucht is geverifieerd door meerdere bronnen. Als dit niet waar is dan weten wij het ook niet meer.


geruchtenmeter-10Een 10 wordt gegeven aan geruchten die zó belangrijk zijn dat je ze niet mag missen. Deze geruchten zijn ook geverifieerd door diverse bronnen.

 

Ga snel naar de geruchten-categorie op GSMacties.nl om te kijken wat er momenteel allemaal speelt!

Reacties zijn gesloten.