Besturingssystemen

Mobile OSHet hart van mobiele apparaten is het besturingssysteem. Het besturingssysteem bepaald voor een gedeelte het aantal features dat een apparaat heeft en hoe fijn het toestel werkt. Ook ligt het aan het besturingssysteem hoeveel applicaties en games je voor je toestel kunt downloaden en hoe up-to-date het blijft door middel van updates. Hieronder vind je een opsomming van verschillende mobiele besturingssystemen en van daaruit kun je verder klikken voor meer informatie.

Android

Android is het besturingssysteem van Google en zit momenteel bij versie 4.0 en dit is de eerste versie die geschikt is voor zowel telefoons als tablets. Meer informatie over Android.

iOS

iOS, ook bekend als iPhone OS of iPod Touch OS, is het mobiele besturingssysteem van Apple. Meer informatie over iOS.

Windows Phone

Windows Phone is het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Windows Phone is een compleet nieuw systeem met een door Microsoft ontwikkeld ‘live tile’ systeem. Meer informatie over Windows Phone.

Blackberry OS

Blackberry OS is het besturingssysteem voor Blackberry toestellen en is ontwikkeld door de fabrikant van BlackBerry telefoons: Research in Motion (RIM). Meer informatie over Blackberry OS.

BBX

BBX is de opvolger van Blackberry OS en moet de comeback betekenen van RIM in het high-end smartphone segment. Meer informatie over BBX.

Symbian

Symbian is een mobiel besturingssysteem ontwikkeld voor smartphones en wordt onderhouden door Nokia.

Bada

Bada is een mobiel besturingssysteem ontwikkeld door Samsung. Bada is Koreaans voor oceaan of zee. Inmiddels maakt Samsung voornamelijk gebruik van Android en Windows Phone,

WebOS

WebOS heeft een tijdje PalmOS geheten en was overgekocht door HP, welke er grote plannen mee had. WebOS is echter een mobiel besturingssysteem dat waarschijnlijk niet doorontwikkeld zal worden.

 

Reacties zijn gesloten.