Apps

Met de komst van smartphones kwam ook de komst van apps. Veel mensen kennen de betekenis en herkomst van het woord, maar er zijn ook veel mensen die niet precies weten wat een app nou precies is en wat het doet. Voor die mensen is er deze pagina, met daarop uitleg over wat een app nou precies is, wat het betekent en wat je ermee kunt.

Wat zijn apps?

Eigenlijk is het antwoord zeer gemakkelijk: app is een afkorting voor application (toepassing). Hoe de afkorting is ontstaan is niet duidelijk. In feite wordt de term ‘app’ al gebruikt zolang er applications zijn, maar de term werd pas echt populair na de introductie van de eerste iPhone. De iPhone was de eerste populaire telefoon die actief gebruik maakte van apps. Maar eigenlijk is een app dus gewoon een programmaatje dat je kunt installeren.

Wat kun je met apps?

Apps zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je apps om je bankzaken te doen, apps om het weer in de gaten te houden, apps voor file-informatie, apps voor het versturen van berichtjes, apps voor je email, apps voor navigatie, apps voor games  en ga zo maar door. Met apps kun je de mogelijkheden van je telefoon vergroten en functies toevoegen. Apple legt met de slogan ’there’s an app for that’ eigenlijk kort maar krachtig uit wat je met apps kunt. Ongeacht wat je wilt of zoekt, er is vast en zeker een app voor.

Hoe kom ik aan een app?

Je kunt apps downloaden op je telefoon en in het geval van de iPhone (of iPod Touch) kan het ook met iTunes. Natuurlijk zijn er verschillende besturingssystemen en afhankelijk van je OS gebruik je een bepaalde manier om apps te downloaden. Met iOS gebruik je de App Store, als je Android gebruikt dan heb je de Market, met Nokia gebruik je de Ovi Store, Blackberry gebruikt de App World en op Windows Phone toestellen maak je gebruik van de Marketplace. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer en heb je een uitgebreide keuze uit gratis en betaalde apps.

Reacties zijn gesloten.