Apps beveiligen

Hey, niet die app openen!

Iedereen geeft zijn smartphone wel eens aan vrienden omdat die willen weten hoe toestel X is. Ook zal je smartphone zo nu en dan wel eens zijn weg vinden naar je kinderen of de kinderen van een ander. Mocht je apps op je toestel hebben waarin belangrijke en gevoelige informatie in te vinden is, dan wil je niet dat iemand die apps ‘per ongeluk’ opent. Je hebt in zo’n geval een paar opties:

– Erbij gaan staan als een politieagent en zorgen dat bepaalde apps niet geopend worden.
– Wanneer je je smartphone afgeeft aangeven welke apps er niet geopend mogen worden.
– Erop vertrouwen dat degene die je smartphone heeft niet zomaar apps gaat openen.

Of (en dit is de beste optie) je beveiligt je apps! Dan kun je zonder problemen je telefoon even afstaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand bij belangrijke informatie kan komen.

Apps beveiligen op Android

Voor Android hebben we twee apps gevonden die hun werk prima doen: AppLock en Smart App Protector. Beide bieden grofweg dezelfde functies en opties.

Een aantal van de functionaliteiten van de beide apps:
– Een app beveiligen met een wachtwoord, pincode, patroon of gebaar.
– De schermhelderheid en schermrotatie vergrendelen.
– Inkomende en uitgaande telefoontjes blokkeren.
– 3G-dataverkeer vergrendelen.

Het is een kwestie van de app downloaden en alles instellen zoals jij wilt. Vervolgens is je telefoon compleet beveiligd tegen nieuwsgierige vrienden en kinderen die al je apps willen openen!

Download Smart App Protector of AppLocker gratis in de Google Play Store!

Apps beveiligen op je iPhone

Je iPhone kun je uiteraard ook beveiligen met en app, maar je moet daarvoor wel je iPhone voorzien hebben van een jailbreak. De app ‘AppLocker‘ is voor iets minder dan een dollar te downloaden in Cydia (app store) en deze app voegt een extra scherm toe aan ‘Settings’. AppLocker is wat minder uitgebreid dan de Android-apps die we beschreven hebben maar doet wat het moet doen: apps beveiligen!

Zoek naar AppLocker in Cydia om de app te downloaden!

Apps beveiligen op Windows Phone

Voor Windows Phone is er helaas geen app beschikbaar om apps individueel te beveiligen maar Windows Phone 8 heeft de Speelhoek. Dit is een apart gedeelte binnen de telefoon waarin jij aan kunt geven welke apps, foto’s, muziek en films toegankelijk zijn. Wanneer je uit de Speelhoek wilt komen moet er een code ingevoerd worden. Het werkt dus anders dan op Android en iOS maar doet wat het moet doen zodat jij zonder zorgen je telefoon uit handen kunt geven!

Reacties zijn gesloten.