Sailfish OS

Op deze pagina vind je alles over Sailfish OS. Wat is Sailfish OS? Wat kun je er mee? En wat is de laatste versie? Op deze pagina vind je het allemaal!

Je kunt je aanmelden voor de Jolla Jolla-alert, de eerste telefoon met Sailfish OS. Je krijgt dan een mail zodra de telefoon te bestellen is!

Sailfish OS?

Sailfish OS

Het logo van Sailfish OS

Sailfish OS is een op Linux-gebaseerd besturingssysteem en wordt ontwikkeld door het Finse bedrijf Jolla. In eerste instantie wordt Sailfish OS ontwikkelt om te gebruiken op smartphones maar later moet het besturingssysteem ook toe te passen zijn op onder andere tablets.

Wat kun je met Sailfish OS?

Sailfish OS is een echt smartphone-besturingssysteem en je kunt er dus alles mee wat je ook met Android, iOS, Windows phone of een ander OS kunt. Dat betekent dat je apps kunt installeren, internetten, navigeren, muziek luisteren, filmpjes kijken en ga zo maar door. Ook is het mogelijk om Android-apps te gebruiken op Sailfish OS waardoor je al vanaf het begin de beschikking hebt over tienduizenden apps.

Sailfish OS versies

Er wordt nog volop gesleuteld aan het besturingssysteem en voor zover wij weten zijn er nog geen duidelijk versienummers. De eerste telefoon die standaard Sailfish OS aan boord heeft, de Jolla Jolla, is momenteel alleen nog te bestellen in Finland en andere landen volgen later.

Naam Versie nr. Uitgave
Sailfish OS 1.1.7 Juli 2015
Sailfish OS 1.1.2 Februari 2015
Sailfish OS 1.1 Oktober 2014
Sailfish OS 1.0 2013

De toekomst

Het is zo vroeg in het leven van een besturingssysteem nog moeilijk te zeggen wat de toekomst gaat brengen. Sailfish OS ziet er mooi en modern uit, maakt gebruik van de nieuwste snufjes en er is geen krachtige smartphone voor nodig. De ingrediënten voor succes zijn er dus wel, maar nu is het nog afwachten hoe het ontvangen wordt door het grote publiek.

Voor uitgebreide informatie van Sailfish OS kun je een kijkje nemen op Wikipedia: Sailfish OS op Wikipedia

Reacties zijn gesloten.