BlackBerry 10

Op deze pagina vind je alles over BlackBerry 10. Wat is BlackBerry 10? Wat kun je er mee? En wat is de laatste BlackBerry 10 versie? Op deze pagina vind je het allemaal!

Wat is BlackBerry 10?

BlackBerry-10BlackBerry 10 is het nieuwe besturingssysteem voor BlackBerry toestellen. Het systeem is gebaseerd op het werk van softwarebedrijf QNX. Het systeem dat draait op de BlackBerry Playbook is ook gebaseerd op werk van QNX en bood al een kijkje in de toekomst van een nieuw besturingssysteem. BlackBerry 10 is echter helemaal nieuw en werkt op zowel tablets als smartphones. Al heeft BlackBerry op het moment van schrijven nog geen nieuwe tablets uitgebracht.

BlackBerry 10 richt zich voornamelijk op multitasking en ‘gestures’. Een gesture is bijvoorbeeld met je vinger van links naar rechts vegen, of van boven naar beneden. Door dat te doen kun je bepaalde commando’s uitvoeren en dit zou erg intuïtief moeten werken. Ook biedt BlackBerry 10 de mogelijkheid Android-apps te draaien door middel van emulatie.

Wat kun je met BlackBerry 10

BlackBerry-10-toestellenBlackBerry 10 doet alles wat je van een modern mobiel besturingssysteem kunt verwachten. Centraal is de Hub, hier vind je notificaties, meldingen en alles wat jij belangrijk vindt. Een soort centraal punt op je telefoon waar alles samenkomt. Verder is multitasking een groot iets in BlackBerry 10. Zo kun je in een overzicht makkelijk wisselen tussen apps die nog open staan en kun je moeiteloos allerlei taken uitvoeren die verschillende apps vereisen.

Uiteraard geen mobiel OS zonder apps en die kun je op BlackBerry 10 downloaden in de App World. Een van de handige snufjes van BlackBerry 10 is de mogelijkheid Android-apps te kunnen draaien. Dit werkt best goed en zo kom je dus nooit meer een app te kort!

BlackBerry 10 versies

BlackBerry 10 is sinds januari 2013 op de markt en inmiddels zijn we bij BlackBerry 10.3.2 aanbeland.

Naam Versie nr. Uitgave
BlackBerry 10.3.2 Juni 2015
BlackBerry 10.3.1 Februari 2015
BlackBerry 10.3 Oktober 2014
BlackBerry 10.2.1 Februari 2014
BlackBerry 10.2 Q4 2013
BlackBerry 10.1 Mei 2013
BlackBerry 10 Januari 2013

De toekomst

Sinds BlackBerry het roer heeft omgegooid gaat het een stuk minder slecht met het bedrijf. Alles staat op een wat lager pitje maar het komen nog steeds nieuwe toestellen uit en BlackBerry 10 ontvangt nog altijd updates zodat het bij de tijd blijft.

Voor meer uitgebreide informatie over BlackBerry 10 en de verschillende versies kun je terecht op de volgende Wikipedia pagina: BlackBerry10 Wikipedia

Bekijk en vergelijk alle BlackBerry telefoons

 

Reacties zijn gesloten.