• Al 16 jaar dé vergelijker van telefoons en abonnementen!
> > > Galaxy S6 Edge 64GB

Samsung Galaxy S6 Edge 64GB

Samsung Galaxy S6 Edge 64GB voorkantSamsung Galaxy S6 Edge 64GB achterkant


De Samsung Galaxy S6 Edge 64GB is niet meer leverbaar.

Bekijk de populairste Samsung telefoons.


De Samsung Galaxy S6 Edge 64GB is de eerste smartphone waarbij het scherm aan twee kanten over de rand heen is gebogen. In 2014 had Samsung ook al een primeur toen ze met de Galaxy Note Edge de eerste smartphone uitbrachten waarbij het scherm over de rand heen gebogen was. De Galaxy S6 Edge 64GB werd in april 2015 tegelijk met de Galaxy S6 geïntroduceerd.

Met 64GB heb je erg veel opslaggeheugen tot je beschikking. Kun je met minder geheugen ook uit de voeten, dan is de goedkopere Galaxy S6 Edge met 32GB opslaggeheugen een betere keuze. Heb je nog meer opslaggeheugen nodig dan 64GB, ga dan voor de S6 Edge versie met 128GB geheugen.

Specificaties

Grootte: 142,1 x 70,1 x 7 mm
Gewicht: 132 gram
Scherm: 5,1 inch (13 cm) Super AMOLED Resolutie: 1440x2560 pixels
Processor: Exynos 7420, een octacore-processor met een quadcore 2,1GHz en een quadcore 1,5GHz.
Accu: 2600mAh
Internet: Ondersteuning voor zowel 3G als 4G in Nederland
Draadloze connectiviteit: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, DLNA, wifi-direct, wifi hotspot, Bluetooth 4.1 en NFC
Extra's: vingerafdrukscanner en draadloos opladen (Qi/PMA/WPC)

 

 

Design

Met de Galaxy S6 Edge 64GB heeft Samsung laten zien dat ze het standaard smartphone-design aan durven pakken. Het ontwerp is bijzonder elegant en het om de randen heen gevouwen scherm oogt erg stijlvol. De rondingen worden afgewerkt met aluminium randen.

Net als bij de normale Galaxy S6 is er gebruikgemaakt van aluminium aan de zijkanten en glas aan de voor- en achterkant van het toestel. Om ervoor te zorgen dat het glas niet heel snel breekt wordt er gebruikgemaakt van Gorilla Glass 4.

De achterkant van de Galaxy S6 Edge 64GB is in tegenstelling tot vorige modellen niet verwijderbaar. Je kunt de batterij dus niet vervangen, er is geen MicroSD-slot aanwezig en je kunt de achterkant niet vervangen voor een achterkant met een ingebouwde cover.

Features en software

Het scherm dat over de randen heen vouwt is meer dan alleen een mooie designkeuze want er zijn ook wat extra mogelijkheden aan verbonden. In de basis loopt het scherm gewoon door over de randen maar je kunt er ook nog wat meer mee doen. Wanneer je toestel standby staat en je veegt over een rand heen dan krijg je een klokje te zien, een weerbericht, de headlines van het nieuws en notificaties. Wanneer het toestel op haar buik ligt kunnen de randen een gloed afgeven zodra iemand contact met je probeert op te nemen. De kleur van die gloed kan gekoppeld worden aan specifieke personen. Ook kun je je favoriete contactpersonen bereiken via de rand.

De Samsung Galaxy S6 Edge 64GB heeft naast de nieuwe features met betrekking tot het scherm ook een aantal andere nieuwe features. Ook zijn er hier en daar wat dingen aangepast. Zo is de vingerafdrukscanner aangepakt en hoef je je vinger er niet meer overheen te vegen. Je vinger er op leggen is nu voldoende om je telefoon te ontgrendelen. Nieuw is het draadloos opladen en daar is geen hoesje voor nodig. Opvallend is overigens dat de Galaxy S6 Edge 64GB niet slechts één standaard ondersteund maar meerdere, waaronder Qi en WPC.

Iets waar veel gebruikers ongetwijfeld erg blij mee zullen zijn is dat TouchWiz, de software van Samsung, drastisch aangepakt is. In het verleden werd veel geklaagd over onnodige apps, trage software en een veel te 'drukke' ervaring. Samsung heeft naar de klachten geluisterd en TouchWiz op de Galaxy S6 en S6 Edge flink afgeslankt. Het gevolg is software die intuïtiever werkt, vlotter werkt en gewoon fijner is in gebruik. Qua Samsung apps staan alleen S Voice en S Health er standaard op. Andere Samsung apps kun je gewoon los downloaden. Ook staan er standaard enkele apps van Microsoft op: OneNote, OneDrive en Skype.

Camera

We willen allemaal mooie foto's maken met onze smartphones en dat moet met de Samsung Galaxy S6 Edge 64GB goed lukken! De camera op de achterkant heeft een resolutie van 16 megapixels en de lens heeft een lichtsterkte van f/1.9. Ook is de camera voorzien van optische beeldstabilisatie dus je foto's zullen bijna altijd haarscherp zijn, ook in de donkere situaties. En als het écht donker wordt kun je nog altijd de flitser gebruiken. De software van de camera is ten opzichte van de Galaxy S5 overigens flink verbeterd en je kunt de camera opstarten én een foto maken in slechts 0,7 seconden (zelfs vanuit standby).

De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 5 megapixels en is ook lichtgevoeliger dan bij vorige Galaxy S-modellen. Selfies ogen hierdoor beter en je kunt ze maken met minder licht.

Conclusie 

Wie de Galaxy S6 al een gaaf toestel vindt maar net dat beetje extra wil is bij de Galaxy S6 Edge 64GB aan het juiste adres! Het toestel ziet er prachtig uit en oogt erg modern door het scherm. Dat scherm is overigens niet per se de killer feature waar het toestel mee staat of valt. Net als de Galaxy S6 is de Galaxy S6 Edge 64GB een erg goede smartphone, maar de Edge is net wat duurder.

Enkele minpuntjes: geen verwijderbare accu, een iets kleinere accu dan in de Galaxy S5 en het toestel is in tegenstelling tot zijn voorganger niet waterdicht. Maar dat zijn waarschijnlijk de concessies die gedaan zijn om ervoor te zorgen dat het design gebruikt kon worden dat nu gebruikt is.

Al met al is de Galaxy S6 Edge 64GB zeker een aanrader! Inmiddels is de prijs van het toestel ook al flink gedaald, wat de S6 Edge 64GB nog interessanter maakt. Bedenk wel goed of 64GB niet teveel opslaggeheugen voor je is en of je beter voor de goedkopere Galaxy S6 Edge met 32GB geheugen kunt gaan.

Klopt er iets niet?   Verbeter deze tekst door foutieve informatie aan ons door te geven!


Waarom wordt deze melding getoond?
Bestel je een telefoon met abonnement, dan bestaan je maandlasten uit twee delen: de toestelbundel en het abonnement. Als het totaalbedrag van de toestelbundel (contractduur x toestelbundel) hoger is dan 250 euro, dan is er sprake van een telefoonkrediet. De provider zal in dat geval beoordelen of je de maandlasten kunt dragen en het krediet wordt geregistreerd bij het BKR.

Wil je geen BKR-registratie, kies dan in de filters voor 'Geen BKR'. We zorgen er dan voor dat het telefoonkrediet onder de 250 euro blijft. In kosten scheelt dit niets of vrijwel niets: de eenmalige bijbetaling kan wat hoger zijn, maar de maandlasten zijn dan juist lager. Meer over het telefoonkrediet