KPN introduceert 4G bellen in Nederland

KPN begint vandaag met de uitrol van 4G bellen in Nederland. Na succesvolle tests in samenwerking met Samsung, kies KPN voor een gefaseerde uitrol in de komende maanden. KPN-klanten met een Samsung Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge zijn als eerste aan de beurt.

Tot vandaag werd het 4G netwerk alleen gebruikt voor mobiel dataverkeer. Een telefoongesprek werd opgezet via het 2G of 3G netwerk. Omdat 4G ook wel LTE wordt genoemd, staat deze manier van bellen ook bekend als VoLTE (Voice over LTE). De verwachting is dat 4G bellen de komende tijd zal uitgroeien tot de nieuwe standaard in mobiele telefonie. Naast KPN zullen ook de andere netwerken, Vodafone en T-Mobile, overschakelen op VoLTE. Vodafone hoopt dit jaar nog over te gaan, wanneer T-Mobile overschakelt is nog onbekend.

Voordelen 4G bellen

Bellen via het 4G netwerk biedt enkele aangename voordelen. Zo ervaar je een verbeterde geluidskwaliteit omdat het geluid in HD kan worden doorgegeven. Daarnaast wordt de verbinding razendsnel opgezet, waardoor je nog sneller iemand aan de lijn krijgt. Bovendien hoeft je telefoon voor een gesprek niet meer terug te schakelen naar het 2G of 3G netwerk en blijf je een snelle 4G internetverbinding houden. Wanneer zowel jij als jouw gesprekspartner beschikken over een telefoon die 4G bellen ondersteunt, komen deze voordelen het best tot zijn recht. Op dit moment geldt dat dus al voor de Samsung Galaxy S6 met KPN en de Galaxy S6 Edge met KPN.


Tags: , , , ,