Huawei stopt met het aanpassen van app-iconen op P9

Huawei-p9 2

De fabrikant heeft het uiterlijk van de app-iconen voor een laatste maal aangepast op haar P9 telefoon.

In het verleden deed de fabrikant dit vaker zelf, maar sinds de laatste update zijn de iconen veranderd naar Google iconen.
Naast de standaard Google iconen worden er ook iconen van andere ontwikkelaars gebruikt.

Waarom

De ingebouwde software van Huawei veranderd zelf alle iconen, zodat ze beter zouden passen bij de standaard thema’s van de smartphone. Wat in het verleden weergegeven werd als vierkantjes, zal nu worden weergegeven met afgesneden hoekjes en is vergelijkbaar met de huidige iPhone iconen.

Andere modellen

Het is nog niet duidelijk of andere modellen ook met deze verandering te maken krijgen. Normaliter is dit namelijk wel het geval en krijgen de meeste andere toestellen niet lang na het vlaggenschip hun software-update.


Tags: , , ,