iPhone 7 (Plus) aangekondigd, release-datum bekend

iphone-7-head-image

Zojuist zijn de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aangekondigd. Al vanaf aanstaande vrijdag kun je deze nieuwe iPhones al bestellen. Een week later zijn ze leverbaar.

Vergelijk alle iPhone 7 (Plus) prijzen van alle providers en bestel zodra het kan:
schrijf je in voor onze iPhone prijs-alert!

iPhone 7 en 7 Plus nu officieel

In San Francisco zijn zojuist de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd als opvolgers van respectievelijk de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Zoals verwacht zijn de uiterlijke verschillen minimaal, maar onder de motorkap is het een en ander gewijzigd.

Specificaties

De iPhone 7 en 7 Plus zijn de eerste iPhones die volledig waterdicht zijn. Ze beschikken over een IP68-certificering, wat inhoudt dat de smartphone maximaal 30 minuten lang 1 meter diep onder water kan vertoeven. Ook zijn de toestellen stofdicht.  Enkele overige verbeteringen zijn:

  • A10-chipset
  • Stereo-geluid
  • Langere batterijduur
  • Sterk verbeterde camera

iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus verschilt op een aantal punten van de iPhone 7. Om te beginnen is hij wat groter en beschikt hij over een betere batterij waardoor de iPhone 7 Plus het wat langer volhoudt dan zijn kleinere maatje. Belangrijk verschil tussen de twee is da de iPhone 7 Plus beschikt over 2 camera’s aan de achterzijde. Bij het fotograferen van personen (of andere objecten) kun je hiermee de achtergrond wazig maken en hierdoor diepte in foto’s ervaren.iphone-7-plus-blur

 

Design

Wat betreft het design zijn er enkele kleine verschillen. De home-knop is vernieuwd en is nu aanraakgevoelig, wat Apple Force Touch noemt. Verder is de aansluiting van de koptelefoon weggelaten. Je koptelefoon kun je nu verbinden via de Lightning-ingang (met een koppelstukje), maar later in oktober zal er een nieuwe product van Apple verschijnen: AirPads. Dit zijn draadloze oordopjes die een aansluiting hiervoor overbodig maken. Bovendien zijn de antennelijnen aan de achterkant mooier weggewerkt in de nieuwe iPhones.

Prijzen

Hieronder vind je de vermoedelijke introductieprijzen van de winkels in Nederland.

32GB 128GB 256GB
iPhone 7 €749 €859 €969
iPhone 7 Plus €859 €969 €1079

Release

Je kunt de iPhone 7 en 7 Plus bestellen vanaf aanstaande vrijdag (9 september) en hij zal leverbaar zijn vanaf 16 september. Schrijf je in voor onze iPhone 7 alert om direct een mailtje te ontvangen zodra je alle prijzen van alle providers kunt vergelijken.


Tags: ,