Apple komt met meer dan 100 nieuwe Emoji voor IOS 10

Ross-Apple-Music1-1200

Apple komt met ruim 100 nieuwe emoji voor haar meest recente besturingssysteem IOS 10.

De grootste toevoeging volgens Apple  is het aantal vrouwelijke emoji. Volgens Apple zijn er nu meer sportende en werkende vrouwen emoji beschikbaar dan voorheen. Dit nieuws bracht de fabrikant afgelopen maandag aan het daglicht.

Andere nieuwtjes

Naast de nieuwe hoeveelheid vrouwelijke emoji zijn tevens nieuwe familiesamenstellingen geïntegreerd, met o.a. een moeder met zoon of vader met twee kinderen. Verder zijn er nog tal van andere leuke emoji om te ontdekken, zoals het waterpistool en een regenboogvlag.

Toetsenbordfuncties

Apple heeft eerder al eens aangegeven dat ze in IOS 10 meer met emoji wil gaan doen en zal hier haar toetsenbordfuncties op aanpassen. Om te beginnen zal IOS 10 bij bepaalde woorden een bijpassende emoji weergeven. Er zal tevens een speciaal emoji-toetsenbord verschijnen. Zo zal het mogelijk zijn, om volledig zonder woorden berichten te versturen.

Release

Apple brengt haar nieuwe besturingssysteem in september uit. Het is zeer waarschijnlijk, dat de gebruikers van de open bèta versie de nieuwe emoji deze maand al kunnen gaan gebruiken.


Tags: , ,