Apple verkoopt 9 miljoen iPhone 5S en 5C’s in eerste weekend

Apple heeft bekendgemaakt dat er in het openingsweekend van de iPhone 5S en iPhone 5C 9 miljoen toestellen verkocht zijn. Hiermee is het vorige record van 5 miljoen verkochte toestellen tijdens het openingsweekend van de iPhone 5 verbroken.

iPhone 5S en 5C breken record

iPhone 5S en iPhone 5CDit weekend gingen de iPhone 5S en iPhone 5C in de verkoop in diverse landen en daarbij werd het record van de iPhone 5 verbroken. Vorig jaar ging de iPhone 5 in drie dagen tijd ruim 5 miljoen keer over de toonbank en afgelopen weekend zijn de iPhone 5S en 5C 9 miljoen keer verkocht. Apple laat echter niet los hoe de verdeling is tussen de beide toestellen. Gaan mensen voor de iPhone 5S of gaan ze voor de iets goedkopere iPhone 5C? Verschillende bronnen melden dat de iPhone 5S slecht leverbaar is terwijl de iPhone 5C in veel gevallen nog voldoende op voorraad is, maar dat zegt niet heel veel over de populariteit.

De iPhone 5C is al te bestellen! De iPhone 5S verschijnt wat later maar je kunt je wel al inschrijven voor de alert.

Ook iOS 7 breekt record

Naast de bekendmaking van het nieuwe record heeft Apple ook bekendgemaakt dat iOS 7 inmiddels op 200 miljoen apparaten te vinden is. Dit maakt de uitrol van iOS 7 de snelste software-update ooit volgens Apple. Het is lastig alles in perspectief te plaatsen maar het is zonder meer indrukwekkend wat Apple hier klaargespeeld heeft.

Bron: Engadget


Tags: , , , ,