Krijgt iOS7 toch een nieuw uiterlijk?

Laatst berichtten we over het gerucht dat er in iOS 7 weinig zou veranderen, zowel qua uiterlijk als onder de motorkap. Nu blijkt uit andere bronnen die zeggen bekend te zijn met de veranderingen, dat er wel degelijk het een en ander gaat veranderen.

iOS 7 strakker en minimalistischer

De geruchtenmolen voor een nieuwe iPhone begint weer flink op gang te komen en met een nieuwe iPhone komt ook een nieuwe versie van iOS. Dit zal iOS 7 zijn en volgens eerdere geruchten zou er weinig veranderen. Andere bronnen maken er juist melding van dat er wél wat gaat veranderen. Het complete design van de interface van iOS zou in de nieuwe versie strakker en minimalistischer worden volgens diverse bronnen. Om alles op tijd af te krijgen zouden ontwikkelaars die werkten aan OSX (het besturingssysteem op bijvoorbeeld de iMac) tijdelijk op iOS gezet zijn. Ondanks dat zou iOS 7 momenteel niet op schema liggen. Ook zit er op iPhones met deze nieuwe versie van iOS momenteel een filter waardoor op het scherm kijken onder bepaalde hoeken niet of nauwelijks mogelijk is. Op die manier kunnen voorbijgangers bijna niet zien hoe iOS 7 er uit ziet.

 

iPhone Minimal

Dit is een voorbeeldje van een minimalistisch design. Gaat iOS 7 er ongeveer zo uit zien?

Een hoop onduidelijkheid omtrent de nieuwe iPhone

Het is niet de eerste keer dat ontwikkelaars van het ene project tijdelijk op een ander project geplaatst worden. Hetzelfde gebeurde in 2007. De release van Mac OS X 10.5 Leopard werd toen uitgesteld omdat wat ontwikkelaars nodig waren voor de release van de iPhone. Hetzelfde kan nu dus ook aan de hand zijn. Ook is er gesproken over een evenement in april, mei of juni. De iPhone 5S zou ergens tussen juni en augustus uit moeten komen maar daarover is nog niks echt duidelijk. Volgens sommigen is er momenteel ook nog geen datum bekend maar is de periode tussen juni en augustus meer een indicatie, niet een strakke deadline.

Vergelijk specificaties en prijzen van de iPhone

Bron: Branch


Tags: , , ,