De iPhone 5: wat kunnen we verwachten?

Gisteren was er het nieuws dat op 12 september de iPhone 5 aangekondigd wordt. Vandaag bekijken we even alle geruchten zodat we weten wat we ongeveer kunnen verwachten over een weekje.

iPhone 5 wordt langer en dunner

Een van de meest hardnekkige geruchten omtrent de iPhone 5 is misschien wel het design. Dat zou namelijk weinig afwijken van wat gewend zijn van de iPhone 4 en iPhone 4S. De grootste veranderingen zouden de lengte zijn en de kleinere connector aan de onderkant. Wel zou het toestel wat dunner zijn dan zijn voorgangers. De reden dat het scherm wat langer is valt te wijten aan het scherm. Dat zou met zijn 3,95 inch een stuk groter zijn dan het huidige 3,5 inch scherm. Ook de resolutie zou opgekrikt zijn naar 1136×640. Het grotere scherm is niet heel vreemd want de populairste toestellen van de concurrentie zitten tussen een grootte van de 4 en 5 inch.

iPhone 5 komt met nieuwe kleine connector

Een ander zeer hardnekkig gerucht is de kleinere connector. Hierdoor zijn in een klap alle huidige accessoires nutteloos en zullen er dus een hele reeks nieuwe accessoires uit komen zoals nieuwe docking stations. Dit kan nogal een vervelend minpunt zijn voor de doorgewinterde Apple-fans die allerlei accessoires hebben voor hun trouwe iPhone. Ook de stijlvolle glazen achterkant heeft mogelijk plaatsgemaakt voor een ander design. In een aantal foto’s en filmpjes is namelijk een matte achterkant te zien waarbij alleen de boven- en onderkant glanzen.

prototype iPhone 5 onderkantiPhone 5 achterkantWeinig geruchten over de hardware

Over de hardware onder de motorkap zijn niet veel geruchten verschenen, maar we kunnen er van uitgaan dat de iPhone 5 weer een stuk sneller zal worden dan de iPhone 4S. Buiten dat wordt de iPhone 5, afgaande op de geruchten, een verbeterde versie van de iPhone 4S en geen compleet nieuw ontwerp. Hetzelfde design maar dan wat anders met wat betere hardware, dat is wat wij verwachten van de iPhone 5. Wat denken jullie?

httpv://www.youtube.com/watch?v=8XY841RAY4Y&feature=player_embedded#!

iPhone 5 acties vergelijken en bestellen? Meld je aan voor de iPhone 5 alert!

Tags: , ,