Gaan Samsung en Apple schikken?

Gaat er dan eindelijk een eind komen aan de eindeloze stroom patentrechtszaken tussen de smartphone- en tablet-giganten Samsung en Apple? Het Amerikaanse zakenblad BusinessWeek geeft ons goede hoop!

Apple vs SamsungSteve Jobs schoof niet onder tafels of banken dat hij Android kapot wilde maken via rechtszaken. Hij wilde al zijn geld steken in het kapot maken van Apple’s grote concurrent. Het roer is, door het overlijden van Steve Jobs, overgenomen door Tim Cook. De nieuwe Apple-ceo kijkt heel anders tegen de concurrent aan en zou de patentzaken een ‘noodzakelijk kwaad’ vinden, aldus BusinessWeek. Het Amerikaanse zakenblad meldt dat er op hoog niveau onderhandeld wordt tussen Samsung en Apple over een schikking voor de lopende patentzaken. Er is echter nog niks bevestigd.

Het is overigens niet de eerste keer dat er gespeculeerd wordt over schikkingen. Eerder kwam namelijk naar buiten dat Apple met een schikkingsvoorstel zou komen voor Samsung en Motorola. Wat ons betreft kan er niet snel genoeg een schikking komen. De rechtszaken is iedereen beu en er gaat onnodig veel geld naar toe. Dus hopelijk is het nieuws waar en wordt er inderdaad op hoog niveau onderhandeld over schikkingsvoorstellen.

Bron: BusinessWeek


Tags: , , ,