Het is bijna 5 december dus tijd voor een nieuwe smartphone!

Over ongeveer 2 weken is het 5 december en dat betekent pakjesavond! Sinterklaas is weer in het land en iedereen heeft zijn verlanglijstje al klaar liggen. Weet jij al wat je wilt hebben van de goedheiligman?

Wil je een nieuwe telefoon? Een nieuwe accessoire voor je telefoon? Een leuke game voor op je mobieltje? Er zijn zoveel keuzes en om het allemaal wat makkelijker te maken voor jullie, hebben wij wat leuke dingen op een rijtje gezet. De komende tijd, tot aan 5 december, gaan we regelmatig lijstjes plaatsen om jouw keuze net wat makkelijker te maken. We beginnen vandaag met een nieuwe smartphone, maar later komen ook oordopjes, autohouders, geheugen, hoesjes en games aan bod.

Een nieuwe telefoon?

Een nieuwe telefoon uitkiezen is niet niks. Er zijn enorm veel telefoons op de markt, allemaal met andere besturingssystemen en allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Wij hebben speciaal voor jullie op basis van populariteit en reviews een vijftal telefoons op een rijtje gezet!

Samsung Galaxy AceTen eerste de Samsung Galaxy Ace. Dit toestel valt in het midden-segment van Android telefoons, maar het is een heerlijk allround toestel. De Ace is verkrijgbaar in twee kleuren, wit en zwart, en hij is te krijgen bij zeer goedkope (maar toch complete) abonnementen. Met een 3,5 inch scherm is de Galaxy Ace groot genoeg voor de gemiddelde gebruiker en de 800MHz processor zorgt voor een soepele gebruikerservaring. Je kunt er dan misschien niet de meest nieuwe games op spelen, simpele spelletjes als Angry Birds, Wordfeud en Fruit Ninja zijn er prima op te spelen. Het uiterlijk van de Ace ziet er netjes en elegant uit. Een aanradertje voor de gemiddelde gebruiker dus.

Nokia Lumia 800Dan de Nokia Lumia 800, het nieuwe Windows Phone paradepaardje. Dit toestel wordt enorm goed ontvangen door de pers en krijgt goede beoordelingen. Het uiterlijk ziet er netjes en strak uit en Windows Phone is een snel en jong besturingssysteem. De Lumia 800 is te krijgen in verschillende frisse kleuren en moet Windows Phone naar nieuwe hoogten brengen. Het is wel een wat duurder toestel, dus je zult wat dieper in de buidel moeten tasten, maar de Lumia 800 zal je niet teleurstellen. Er zijn voldoende apps en games beschikbaar voor Windows Phone, dus je hoeft je nooit te vervelen. Een wat duurder en nieuwe toestel dus, met een relatief nieuw besturingssysteem, maar de goede ontvangst door de pers maakt dit tot een aanrader voor iedereen!

Motorola RAZRMotorola RAZR en Samsung Galaxy Nexus. Twee toestellen in het high-end Android segment. Waarom twee toestellen? Omdat ze allebei gewoon goed zijn en allebei iets unieks hebben. Eerst de Motorola RAZR: sommigen zullen deze naam al herkennen en dat klopt! De Motorola RAZR is de wedergeboorte van de vroegere RAZR serie, die enorm populair was. Het toestel heeft een achterkant die gemaakt is van Kevlar, een Gorilla Glass scherm, en het geheel ziet er werkelijk prachtig uit. Een groot scherm, een enorm dunne behuizing, snelle en Samsung Galaxy Nexuskrachtige hardware en geschikt voor de nieuwe games. Een krachtpatser dus met een zeer mooi uiterlijk. Dan de Samsung Galaxy Nexus, want ook dit toestel heeft iets unieks: Android 4.0. Uiteindelijk zal de nieuwste versie van Android ook naar verschillende andere telefoons komen, maar de Galaxy Nexus is het toestel met de primeur. De Galaxy Nexus heeft een erg gestroomlijnd uiterlijk en geen knopjes. Het toestel heeft een 4,6 inch HD scherm (1280×720), een dual-core processor en 16GB opslagruimte. Een telefoon voor de snelheidsfreak dus. Of je de RAZR of de Galaxy Nexus kiest ligt grotendeels aan je persoonlijke voorkeur. Beide toestellen zijn bloedsnel, enorm krachtig en ze zien er gelikt uit.

iPhone 4SDe iPhone 4S is het laatste toestel. Iedereen kent de iPhone en veel mensen hebben hem waarschijnlijk al gekocht óf zijn er voor aan het sparen. Het toestel werd in slechts 24 uur tijd al meer dan 1 miljoen keer besteld, waarmee het de verkopen van de iPhone 4 in diezelfde periode verpulverd heeft. De iPhone 4S borduurt verder op het uiterlijk van zijn voorganger, met nieuwe hardware onder de motorkap. Een dual-core A5 processor (die ook te vinden is in de iPad 2), meer intern geheugen, een betere camera en uiteraard Siri! Ben je dus geen fan van de eerder genoemde toestellen? Dan is een iPhone 4S misschien wat voor je. We hebben de iPhone 4S zelf ook onder de loep genomen en daar hebben we een korte impressie video van gemaakt die je hier kunt bekijken.

Dat waren de telefoons. Waarom geen Blackberry? Waarom geen Symbian toestellen en waarom geen Sony-Ericsson? Simpelweg omdat die minder goed ontvangen worden dan de bovengenoemde toestellen. Wil je toch een van de niet-genoemde toestellen? Klik dan op de linkjes of ga naar onze vergelijkingspagina.


Tags: , , , , , , , , , , , ,