Ontwerpers steunen Apple in patentzaak

Ruim honderd ontwerpers uit allerlei windrichtingen steunen Apple in de patentzaak tegen Samsung.

Twee opvallende namen zijn Modeguru Calvin Klein en Paul Smith. Zei hebben hun steun uitgesproken tegenover het Amerikaanse Hooggerechtshof via een brief. Dit werd afgelopen donderdag bekendgemaakt door persbureau Reuters.

De rechtszaak

De zaak omtrent een patentconflict tussen Apple en Samsung is al jaren bezig en in het verleden heeft Samsung al een bedrag van 548 miljoen dollar aan Apple moeten betalen als schadevergoeding.

Reden van schadevergoeding

Eerder besloot de jury dat Samsung een patent van Apple had geschonden. Het ging om een telefoon die dezelfde afrondingen in de hoeken had en het gebruik van soortgelijke iconen die ook op iPhones terug te vinden zijn. De rechtszaak zal nu opnieuw hervat worden en of Samsung dit keer aan het langste eind zal trekken is met de steun die Apple krijgt nog maar de vraag.


Tags: ,