Artikel: De populairste toestellen en merken van april 2014

Maart hebben we wegens omstandigheden over moeten slaan maar we zijn weer terug met een overzicht van de populairste merken, toestellen en besturingssystemen! Er is inmiddels een en ander veranderd dus alle reden om het eventjes door te nemen.

Dit zijn de populairste toestellen op GSMacties.nl!

GSMACTIESMaandelijks wordt GSMacties.nl bezocht door enorm veel mensen en al die mensen klikken weer op andere acties en bekijken andere telefoons. Op deze manier krijgen we een goed beeld van welke merken en toestellen populair zijn en dat willen we maar al te graag met jou delen!

Bekijk het artikel van februari 2014 om te zien wat toen de populairste toestellen en merken waren!

De top 5 smartphones

De top 5 is onveranderd sinds februari. De iPhone 4S 8GB is nog altijd de koploper gevolgd door de Samsung Galaxy S3 en de Galaxy S4. Opvallend is dat de Galaxy S5 nog niet in de top 5 te vinden is terwijl toppers van Samsung meestal toch vrij snel naar de top klimmen.

Top 5 smartphones april 2014

Bekijk en vergelijk acties van de vier populairste toestellen op GSMacties.nl!

Top 5 per merk

Bij de merken is er nogal wat veranderd ten opzichte van februari. Er zijn toestellen bij gekomen, verschoven en verdwenen. Bij Samsung en Apple is het minste veranderd.

Apple

iPhone Top 5 april 2014Bij Apple is de top 5 helemaal niks veranderd, maar dat is ook niet heel gek. Er zijn geen nieuwe toestellen uitgekomen (op de iPhone 5C 8GB na) en volgens de laatste geruchten gaat het ook nog wel even duren voordat de iPhone 6 uit zal komen. Grote kans dus dat er tot die tijd niks gaat veranderen. Heel misschien dat de iPhone 5C 8GB nog de top 5 in kan komen ter vervanging van de iPhone 5C 32GB.

HTC

HTC Top 5 april 2014De HTC One (M8) is uitgekomen en dat heeft HTC geen windeieren gelegd! Het toestel staat nu op nummer één bij HTC, gevolgd door de eerste HTC One en daarna de One Mini. De One-serie doet het dus goed! De HTC Desire 300 is een plaatsje gezakt en de HTC Desire 500 is uit de top 5 verdwenen. Inmiddels zijn ook de HTC Desire 610 en 816 te bestellen dus wie weet hoe de top 5 er de komende maand uit gaat zien!

Huawei

Huawei Top 5 april 2014De Huawei Ascend P6 is nog altijd het populairste toestel van het merk dat iedereen anders uitspreekt. Hier is verder weinig veranderd. Wel zijn de Ascend W2 en P2 uit de top 5 verdwenen en de Ascend G525 en G510 zijn erbij gekomen.

LG

Lg Top 5 april 2014Bij LG zijn de goedkopere toestellen nog altijd populair maar de duurdere LG G2 doet het ook goed. Dit toestel is van de 4e naar de 3e plaats gestegen. De LG Optimus G staat nu op de eerste plaats, voornamelijk vanwege enkele scherpe acties die er momenteel zijn in combinatie met dat toestel. De nieuwe L-serie is overigens uitgekomen en het interessant wanneer deze zich en weg gaan banen naar de top 5. Het zijn namelijk erg scherp geprijsde toestellen met prima specificaties.

Nokia

Nokia Top 5 april 2014April luidde het einde in van Nokia en daarmee komt er een einde aan een van de oudste telecommerken. De Lumia 520 is nog altijd het populairst, op de voet gevolgd door de Lumia 1020. Een nieuwkomer in de top 5 is de grotere Lumia 1520 en de Nokia Asha 501 is uit de top 5 verdwenen. Als het goed is komt in mei de Lumia 630 uit en in juni/juli komt als het goed is de Lumia 930 uit. De Lumia 630 kan wel eens erg populair gaan worden aangezien deze erg scherp geprijsd gaat worden én standaard draait op Windows Phone 8.1.

Samsung

Samsung Top 5 april 2014Bij Samsung is alles gelijk gebleven op één puntje na: de Galaxy S5 heeft zijn weg naar de top 5 gevonden! Het nieuwe paradepaardje kan echter niet opboksen tegen de scherpe prijzen van de andere Galaxy-modellen en blijft daarom steken op de vijfde positie. Mogelijk kan het toestel de komende maand verder omhoog klimmen. De Galaxy S3 doet het altijd nog erg goed en staat daarom ook op de eerste plaats, maar de Galaxy S4 zit zijn oudere broertje op de hielen!

Sony

Sony Top 5 april 2014Bij Sony staan dezelfde toestellen in de top 5 maar de plaatsen zijn wat gewisseld. De Xperia Z staat nog altijd op de eerste plek, maar de Xperia M heeft zijn weg gevonden naar tweede positie. De Xperia Z1 Compact is naar de derde positie geklommen en de Xperia SP is gezakt naar de vijfde positie. De Xperia Z1 staat nog altijd op de vierde plaats.

Populariteit van merken

Top Merken april 2014Samsung staat qua populariteit nog altijd aan top en Apple volgt op de voet. Verder is vooral HTC flink gestegen en dit merk staat qua populariteit nu dan ook op de derde positie. Dit komt mede door de HTC One (M8) maar ook de One en One Mini zijn gestegen in populariteit. Nokia is een plek gezakt en ook LG is een plek gezakt. Huawei is de grootste verliezer en is twee plekken gezakt. Sony staat op dezelfde positie als in februari.

Besturingssystemen

Besturingssystemen April 2014Windows Phone staat op 6 procent, wat een verdubbeling is ten opzicht van februari. iOS staat nog steeds op 27 procent en Android is met 2 procent gezakt naar 67 procent.

Vergelijk diverse scherpe acties in combinatie met diverse telefoons op GSMacties.nl!

Nieuwe toestellen in mei

Mei is qua nieuwe toestellen een rustige maand. De HTC Desire 610 en 816 komende dan uit en ook de Nokia Lumia 630 zal dan uitgebracht worden. Verder komen er geen bekende toestellen uit. Wel komen de Nokia X en de Lumia 930 nog naar Nederland binnenkort, de LG G3 wordt mogelijk binnenkort aangekondigd, er komt een nieuwe Samsung en de OnePlus One gooit nu al hoge ogen!


Tags: , , , , , , , , , , ,