Artikel: Dit zijn de populairste toestellen op GSMacties.nl!

Je ziet op GSMacties.nl regelmatig cijfertjes voorbij komen van wereldwijd populaire toestellen en besturingssystemen, maar we hebben nog nooit gekeken hoe de verdeling hier op de website is. Tot nu, want we hebben een uitgebreide lijst samengesteld!

Dit zijn de populairste toestellen op GSMacties.nl!

GSMACTIESHet is natuurlijk wel leuk om te zien hoe bepaalde merken het doen in bepaalde delen van de wereld maar de Amerikaanse markt is vaak niet echt representatief voor Nederland en zelfs cijfers uit buurlanden hoeven niet per se representatief te zijn voor ons land. Daarom hebben we gekeken wat de populairste toestellen zijn op GSMacties.nl! We hebben een algemene top 5, een top 5 per merk en de onderverdeling van besturingssystemen.

De top 5 op GSMacties.nl

Er zijn diverse populaire telefoons te vinden op de website. De iPhone 5S is momenteel een van de hardste stijgers maar ook de iPhone 5C, Galaxy S4, Galaxy S3, LG Nexus 5 en diverse andere toestellen doen het erg goed. Toestellen in de top 5 liggen enorm dicht bij elkaar en het verschil tussen de eerste en vijfde plaats bedraagt slechts 7 procent:

GSMacties.nl Top 5Dat de Samsung Galaxy S3 zo populair is komt doordat er tal van scherpe acties zijn met dit toestel en veel mensen hoeven niet perse het nieuwste van het nieuwste. De Galaxy S3 Mini is om deze reden ook erg populair. De iPhone 5S is echter een van de hardste stijgers van deze maand dus de kans is groot dat het lijstje er aan het einde van de maand weer anders uit zal zien.

Vergelijk acties van de vier populairste toestellen op GSMacties.nl!

Top 5 per merk

Over het algemeen staan de duurdere toestellen vrij hoog in de top 5. Niet heel raar want in Nederland is er relatief veel vraag naar de duurdere toestellen. Nederlanders zijn dol op de nieuwste smartphones en dat zie je terug in de overzichten per merk.

Apple

Apple Top 5De grootste afwezige in de top 5 is uiteraard de iPhone 5C. De reden daarvoor is dat de iPhone 4S 8GB nét wat populairder is, mogelijk vanwege de iets scherpere prijs. De iPhone 5S en de iPhone 5 zijn ook erg gewaagd aan elkaar maar de iPhone 5S stijgt erg snel qua populariteit waardoor hij uiteindelijk wel wat zal uitlopen op de iPhone 5.

HTC

HTC Top 5De HTC One loopt qua populariteit redelijk wat voor op de HTC Desire X en die loopt op zijn buurt weer redelijk voor op de HTC Desire 500. De 3e, 4e en 5e plaats zitten echter relatief dicht bij elkaar.

Huawei

Huawei Top 5Huawei is een relatief onbekende speler in Nederland maar doet het erg goed! Zo stijgt het merk qua populariteit uit boven bekende merken als HTC en Sony. Vooral de Huawei Ascend P6 is erg populair, mede doordat er een aantal erg scherpe acties zijn in combinatie met dat toestel!

LG

Lg Top 5LG heeft vooral veel succes met de goedkopere L-toestellen die vaak gratis te krijgen zijn in combinatie met erg voordelige abonnementen, maar ook de wat duurdere LG G2 is een populair toestel. De grootste stijger bij LG is echter de nieuwe Nexus 5. Deze is pas net uit maar neemt al de derde positie in beslag.

Nokia

Nokia Top 5Nokia heeft wereldwijd veel succes dankzij de erg goedkope Nokia Lumia 520. Volgens veel critici is er weinig dat in de buurt komt van de prijs-kwaliteit-verhouding van de Lumia 520 en veel consumenten kiezen daarom dan ook voor dit toestel. De Lumia 920 is echter ook nog altijd heel populair, gevolgd door het iets grotere broertje van de Lumia 520.

Samsung

Samsung Top 5Weinig verrassingen bij Samsung. De Samsung Galaxy S3 staat met een kleine voorsprong op de eerste positie gevolgd door de S3 Mini en S4, die beide even populair zijn. Op de vijfde positie staat de goedkopere Galaxy Fame maar de afstand met de vierde positie is relatief groot.

Sony

Sony Top 5Bij Sony staan de eerste en tweede positie relatief dicht bij elkaar, op de voet gevolgd door de derde positie. Ondanks dat Sony een van de minder populaire merken is doet de nieuwe en redelijk dure Sony Xperia Z1 het erg goed!

Besturingssystemen

GSMacties.nl BesturingssystemenDe percentages zijn gebaseerd op de 100 populairste toestellen op GSMacties.nl. Windows Phone heeft een percentage van 9 procent maar is wel relatief gelijk aan wat we zien in Nederland en diverse andere landen. De grootste afwezige is waarschijnlijk wel BlackBerry en de reden: geen enkel toestel van BlackBerry is te vinden in de top 100.

Populariteit van de merken

Populaire merkenOpvallend is vooral dat zowel LG, Nokia en Huawei boven Sony en HTC staan. Samsung is echter nog altijd heer en meester, met een flink stuk daaronder Apple en nog veel verder daar onder LG.

Vergelijk diverse scherpe acties in combinatie met diverse telefoons op GSMacties.nl

Tags: , , , , , , , , , , ,