Nokia Lumia’s best beoordeelde smartphones

Het begint er steeds meer op te lijken dat Windows Phone een solide derde speler wordt in de smartphonemarkt. Vooral Nokia speelt daar een rol bij. In een recent onderzoek door PCMag blijkt dat Nokia’s de best beoordeelde smartphones zijn onder zakelijke gebruikers.

Zakelijk gebruikers erg tevreden met Nokia

PCMag heeft een onderzoek gehouden onder zakelijke gebruikers naar de tevredenheid over smartphones. Betrouwbaarheid, tevredenheid, e-mailen, contacten, kalenders en video-chatten zijn belangrijk voor deze doelgroep en dat zijn dan ook een paar van de punten waar naar gekeken is. Nokia (Windows Phone) staat bovenaan de lijst met een score van gemiddeld 8,8 punten. Op de tweede plaats staat Samsung (Android) met 8,6 punten en Apple neemt de derde plaats in met 8,5 punten. Helemaal onderaan vinden we BlackBerry met slechts 6,9 punten. Het gemiddelde aantal punten is 8,1.

PCMag TelefoonscoresNokia zet zijn Windows Phone smartphones niet weg als smartphones voor de zakelijke markt, maar ze gaan blijkbaar perfect samen met zakelijke gebruikers waardoor Nokia erg hoge scores krijgt voor zakelijk-gerelateerde taken“, aldus PCMag. De Lumia’s hebben wel één minpunt en dat is dat ze relatief vaak teruggestuurd worden voor reparaties. 14 procent moet teruggestuurd worden. Alleen BlackBerry doet het slechter met 17 procent. Het merk dat het minst vaak gerepareerd dient te worden is LG (7 procent), op de voet gevolgd door Samsung (8 procent) en Apple (9 procent). Bekijk hieronder de rest van de scores:

Smartphones uitgebreide scoresBron: PCMag


Tags: , , , , , , , , ,