MWC 2012: wat is het en wat kunnen we verwachten?

MWC staat voor Mobile World Congress en wordt jaarlijks gehouden in Barcelona. Het is de grootste telecombeurs ter wereld en er worden altijd enorm veel toestellen aangekondigd. Wil je weten wat het MWC precies inhoudt en wat de verwachtingen zijn? Lees dan verder!

MWC2012De meeste tech-websites berichtten de afgelopen weken over het MWC, en vrijwel altijd gaat het over geruchten. De term kom je dus op enorm veel websites tegen. Het Mobile World Congress is de grootste telecombeurs en wordt elk jaar gehouden in Barcelona. Dit jaar begint de beurs op 27 februari en duurt tot en met 1 maart: 4 dagen vol telecomnieuwtjes. Geruchten die worden afgeschoten of juist waar blijken te zijn en aankondigingen die gemaakt worden. Dat is dus het MWC, maar wat kunnen we er nou precies van verwachten?

MWC2012 techDe merken die momenteel de meeste aandacht krijgen zijn Sony, HTC en Samsung. Sony gaat nieuwe telefoons aankondigingen onder hun nieuwe naam ‘Sony Mobile’, HTC komt met een nieuwe line-up voor 2012 en van Samsung is het niet helemaal duidelijk wat ze allemaal gaan doen. Van Nokia wordt verwacht dat ze nieuwe Windows Phone toestellen gaan aankondigen, LG komt met de L-Style serie en mogelijk gaat Microsoft wat laten zien van Windows 8 en Windows Phone Tango. Ook nieuwe chipsets zullen hun opwachting maken op de beurs. Denk bijvoorbeeld aan quad-core processors voor smartphones en nieuwe grafische chips. Dat is de globale verwachting van de beurs. Veel smartphones, tablets en nieuwe technologie. Kortom, nóg meer lekkers in gadget-land! Maar wat verwachten wij er zelf van?

Nvidia MWC2012We weten niet precies wat we ervan moeten verwachten. Wat betreft telefoons zal het meer van hetzelfde zijn, maar dan nog sneller en krachtiger. Gemiddeld genomen grotere schermen, hogere resoluties, betere camera’s, dat soort dingen. Wij zien het niet gebeuren dat een fabrikant een radicaal nieuw toestel aan gaat kondigen. Samsung, Nokia, LG, HTC, Sony, allemaal blijven ze bij hun vertrouwde eigen design qua telefoons. Wel vinden we het jammer dat we naar verwachting geen iPhone 5 of Samsung Galaxy S3 gaan zien. Dit zijn (volgens ons) dé toestellen waar veel mensen met smart op zitten te wachten. Betekent dit dat wij er niet zo heel veel zin in hebben? Integendeel! We kijken vol verwachting uit naar de beurs, want ondanks de ‘meer van hetzelfde’ verwachting zijn wij enorm benieuwd naar wat we allemaal gaan zien tijdens het MWC! Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste MWC nieuwtjes? Houd dan deze pagina in de gaten!


Tags: , , , , , , , , ,