Windows Phone Tango en Windows Phone 8 nieuwtjes

Er duiken steeds meer geruchten op op het internet over de toekomstige Windows Phone versie, WP Tango en WP 8. Tango zal voornamelijk voor de ‘low-end’ toestellen zijn en Windows Phone 8 wordt de opvolger van Windows Phone 7.5.

Windows Phone Tango

ndows Phone TangoDe website WinSuperSite zegt informatie te hebben betreffende Windows Phone Tango. Tango is de volgende versie van Windows Phone, maar het wordt niet de ware opvolger van Windows Phone 7.5. Tango zal vooral bedoeld worden voor de goedkopere toestellen die op tragere en goedkopere hardware draaien. Zo moet het voor fabrikanten mogelijk worden om relatief goedkope Windows Phone toestellen uit te brengen. Dat het besturingssysteem geschikt gemaakt wordt voor goedkopere hardware heeft ook consequenties. Zo zullen bijvoorbeeld niet alle apps draaien op Windows Phone Tango en de huidige Windows Phone 7.5 toestellen zullen geen update naar Tango krijgen. Ook enkele features uit Windows Phone 7.5 zouden uit Tango gehaald zijn. Tango zou draaien op toestellen met minimaal 256MB Ram en ook de processor mag minder snel zijn.

Windows Phone 8

Windows Phone ApolloWindows Phone 8 (codenaam Apollo) wordt de tweede grote update van Windows Phone en brengt een flink aantal veranderingen met zich mee. Zo zullen er vier resoluties ondersteund gaan worden (in plaats van alleen 800×480) en kun je je geheugen uitbreiden door middel van MicroSD kaartjes. Ook zullen er multicore processors ondersteund worden en er zal meer connectiviteit zijn met bijvoorbeeld de nieuwe (nog onaangekondigde) Xbox. Windows Phone 8 zal hand in hand gaan met Windows 8 en ook daar zullen we veel features voor vinden zoals bijvoorbeeld apps die op beide systemen draaien. Beide systemen zullen in het najaar uitkomen maar mogelijk gaat Microsoft al wat laten zien tijdens de aankomende MWC in Barcelona. Momenteel is er nog niks ’tastbaars’ van Windows Phone 8 op het internet verschenen, maar wij zijn enorm benieuwd naar de ‘look & feel’ van de nieuwste Windows Phone versie.

Bron: Pocketnow & WinSuperSite


Tags: , , , ,