‘Microsoft gaat Nokia kopen’

Vandaag is een dag vol geruchten en dit is een gerucht dat enorm opmerkelijk is. Er is een Tweet verschenen waarin een expert op het gebied van mobieltjes zegt dat Microsoft de Nokia smartphone divisie gaat kopen.

Die expert is Eldar Murtazin, iemand die behoorlijk op de hoogte is van wat er speelt binnen de telecombedrijven. Hij is nu met een zeer opmerkelijk bericht naar buiten gekomen, namelijk dat Microsoft de smartphone divisie van Nokia over wil nemen en wel tijdens de CES beurs. Onze mond viel open van verbazing toen we dit lazen. Nokia gaat nou niet bepaald lekker op het moment, maar om nou een complete divisie in de uitverkoop te gooien gaat wat ver. Nu heeft Murtazin een prima ’track-record’ (een geschiedenis van geruchten die waar bleken te zijn), waardoor zijn geruchten niet gelijk naar het land der fabelen afgeschreven hoeven te worden, maar dit gerucht gaat wel érg ver.

Stel, Microsoft koopt inderdaad de smartphone divisie van Nokia en vervolgens flopt Windows Phone. Dan is het in één klap over met Nokia smartphones. Momenteel heeft Nokia nog Symbian als back-up, hoe gaat dat dan verder? En naast smartphones heeft Nokia ook nog de normale mobieltjes, maar hoe gewild zullen die blijven in de toekomst? We nemen het gerucht dus nog even met een flinke korrel zout, want dit zou wel een hele stomme zet zijn (van beide partijen). Als het gerucht wel blijkt te kloppen dan is het mogelijk het meest schokkende nieuws van 2012.

Bron: Twitter en Engadget


Tags: , , ,