Beste kwartaal in 2 jaar tijd voor Samsung dankzij Galaxy S7

samsung-galaxy-s7-nieuw

Het bedrijf wist het afgelopen kwartaal zeer hogen verkoopcijfers neer te zetten. Dit betekent, dat ze het beste kwartaal in twee jaar tijd heeft gedraaid.

De grootste bijdrage aan dit succes, waren de goede verkoopcijfers van de Galaxy S7 en diens Edge variant. Het was voornamelijk de operationele winst die aanzienlijk steeg. Deze ging namelijk met 18% omhoog naar 6,5 miljard euro. De netto winst ging met 2% omhoog naar een bedrag van 4,7 miljard euro.

Omzet en Andere factoren

De omzet van het bedrijf steeg met 5% naar 40,9 miljard euro, dit blijkt uit recente kwartaalcijfers van Samsung zelf. Naast de Galaxy S7 modellen waren het ook de goedkopere modellen zoals de A3 en A5 (2016) die het goed in de omzetcijfers. Samsung verwacht dat deze cijfers in het komende kwartaal wellicht nog hoger op zullen lopen.