HTC One X: weinig knopjes, geen MicroSD, wel enorm snel!

We hebben het vandaag al over de One V gehad, en nu komt ook de One X aan bod. De HTC One X zal – behalve een power knopje en volume knopjes – geen knopjes bevatten, en je kunt het geheugen niet uitbreiden, maar het toestel zal bloedsnel zijn!

HTC One X logoDe HTC One V zien wij niet als ‘must-have’ toestel, maar dat is bij de One X wel anders. Het toestel, dat ook bekend staat onder de naam Endeavor, zal volgens de laatste geruchten geen fysieke knoppen hebben behalve de aan/uit knop en de volume knop. Dit omdat het toestel gebouwd is met Android 4.0 in het achterhoofd, en die versie heeft in feite geen fysieke knoppen nodig. Daarnaast zal de One X geen uitbreidbaar geheugen hebben, maar dat is ook niet echt nodig aangezien er 32GB intern geheugen beschikbaar zal zijn. De verdere specificaties van de HTC One X zijn ook erg netjes. Het toestel zou 8.8mm dun zijn, krijgt een Super LCD-2 HD scherm van 4,7 inch, zal 1GB Ram geheugen hebben en zal een van de eerste Tegra 3 smartphones zijn. Aan de achterkant vinden we een 8 megapixel camera en aan de voorkant zit een 1.3 megapixel camera. Om verzekerd te zijn van goede audiokwaliteit is HTC ook bij dit toestel weer de samenwerking aangegaan met Beats Audio.

HTC One X

De vier touch-knoppen onderaan zouden bij de uiteindelijk versie van de One X verdwenen zijn

Al met al lijkt dit een erg mooi toestel te worden, maar het ontbreken van een MicroSD slot is erg jammer. Android smartphones beschikken meestal over uitbreidbaar geheugen in tegenstelling tot Windows Phone of iOS toestellen. Nu zal de One X beschikken over 32GB intern geheugen, maar wanneer je je telefoon vol stopt met films en muziek zit ook dat zo vol. Meer nieuws en officiële aankondigingen van nieuwe HTC zullen waarschijnlijk volgen op het Mobile World Congress eind deze maand.


Tags: , , , ,