HTC Zeta met zeer apart uiterlijk gespot

HTC heeft de laatste tijd bij praktisch alle telefoons die ze maken hetzelfde design gebruikt. Nu pakt de Taiwanese fabrikant het echter anders aan. De HTC Zeta heeft niet alleen een zeer apart uiterlijk maar bevat ook hardware waar je u tegen zegt.

HTCBij Engadget hebben ze een foto en specificatielijst toegestuurd gekregen van de HTC Zeta. Zeta is de codenaam van de telefoon en als dit echt is dan gaat HTC een compleet andere kant op qua design. We gaan het echter eerst even over de hardware hebben, want dat gooit mogelijk nog hogere ogen dan het aparte uiterlijk. De HTC Zeta heeft 1GB Ram aan boord, een 8 megapixel camera aan de achterkant, een 1,3 megapixel camera aan de voorkant, een 4.5 inch scherm met een resolutie van 1280×720, 32GB opslagruimte en weegt 146 gram. Wat dat betreft niks schokkends maar als je goed hebt opgelet heb je gemerkt dat de processor niet in het lijstje staat. De processor is namelijk de nieuwe Qualcomm APQ8064. Deze nieuwe processor heeft 4 kernen aan boord (quadcore) en draait op een indrukwekkende 2,5GHz! We vinden de Tegra 3 van Nvidia al indrukwekkend, maar als deze specificaties kloppen dan verbleken de Tegra 3 toestellen bij dit mobiele monster. De Zeta zal draaien op Android 4.0 ICS met mogelijk de nieuwe Sense skin van HTC.

HTC ZetaDan het uiterlijk, want dat is radicaal anders dan dat we gewend zijn van HTC. De Zeta heeft scherpe hoeken en een gebolde achterkant. Het toestel heeft wel de herkenbare HTC kleuren en materialen. Verder is de camera in het midden geplaatst en daaronder zitten twee LED flitsers. Aan de onderzijde zit de 3,5 inch audio uitgang. Een erg apart toestel en als dit gerucht waar is dan heeft HTC een enorm krachtig toestel in handen. Voorlopig moet je het allemaal even met een korrel zout nemen. Het design zou best eens echt kunnen zijn, maar een 2,5GHz quadcore processor? Dáár hebben we nog onze twijfels over.

Bron: Engadget.com


Tags: ,