Gerucht: Nokia is aan het flirten met Android?

Het volgende bericht moet je voorlopig even met een flinke korrel zout nemen, maar volgens een Chinees persoon heeft Nokia een testtoestel dat draait op het Android 2.3 besturingssysteem.

Nokia AndroidVooralsnog is dit óf topgeheim, óf een hoax, maar de persoon die dit bericht naar buiten heeft gebracht heeft in mei al het gerucht naar buiten gebracht over het Windows Phone 7 toestel van Nokia. Dat gerucht blijkt nu waar te zijn want kortgeleden is er een filmpje uitgelekt van dat toestel. Het kan zijn dat dit Android testtoestel niet meer is dan de N9 met een Android screenshot erop geplakt. Echter ziet het er allemaal erg geloofwaardig uit en Nokia-ceo Stephen Elop heeft eerder al aangegeven over Android nagedacht te hebben.

Er is dus niks zeker, niks is duidelijk en mogelijk is dit echt niet meer dan een prototype. Een testtoestel dat nooit uit zal komen. Nokia heeft namelijk een deal met Microsoft gesloten voor vele miljoenen euro’s en die zullen het waarschijnlijk niet toelaten dat Nokia in zee gaat met concurrent Google. Mocht het geen gerucht blijken en gaat Nokia daadwerkelijk in zee met Google dan zal het er zo uit zien:

Nokia met Android