Google Nexus 4G: 720p scherm en Android 4.0

Het is niet geheel duidelijk of het volgende bericht om een gerucht gaat of al zeker is, maar volgens de website BGR.com is Google bezig met een telefoon die onder andere een 720p scherm heeft.

Nexus LogoHet nieuwe toestel van Google, die mogelijk de Nexus 4G gaat heten, is een nieuwe stap in de richting van Google’s visie van hoe een telefoon zou moeten zijn. De Nexus 4G zou een nieuwe dual-core 1.2Ghz of 1.5Ghz processor bevatten. Eerder waren er nog berichten dat het zou gaan om een op Nvidia gebaseerde processor, maar nieuwe geruchten vertellen over een Snapdragon processor. Het scherm zal een resolutie hebben van maar liefst 1280×720 maar over de grootte van het scherm is verder niks bekend. Ook zijn de vier fysieke knoppen verdwenen en vervangen door software-matige knoppen.

Verder zal het toestellen beschikken over 4G, 1GB Ram geheugen, Full HD 1080p video opname, een 1 megapixel front camera en een 5 megapixel camera aan de achterkant. De 5 megapixel camera zou een geavanceerde sensor bevatten die de lat voor mobiele fotocamera’s omhoog moet leggen en die superieur is in donkere situaties.

Google NexusAls laatste zou het toestel draaien op Android 4.0 en zou het toestel zelf enorm dun zijn. Vooralsnog wordt er gezegd dat het nieuwe Nexus toestel ergens in november uitgebracht moet worden en zou het vlaggenschip moeten worden voor Android 4.0. Eerder bracht Google al de Nexus One van HTC uit en de Nexus S van Samsung. Overigens is het zeer waarschijnlijk dat de Nexus 4G onder een andere naam in Nederland uitgebracht gaat worden. In Nederland is het 4G netwerk namelijk nog niet operationeel en voordat dat het wel is zijn we waarschijnlijk een paar jaar verder.