Foto’s van HTC Edge met Tegra 3 cpu verschenen

Telefoons worden steeds sneller en krachtiger. Een goed voorbeeld daarvan is de HTC Edge, een nieuwe smartphone van HTC met een Nvidia Tegra 3 processor. Erg snel en erg krachtig zijn dus woorden die prima bij de Edge passen.

HTCVan de HTC Edge is nu een foto op het internet verschenen. Het kenmerkende HTC design is overduidelijk aanwezig en de hardware zal veel mensen laten watertanden. Het toestel heeft een scherm van 4,7 inch met een nog onbekende resolutie. Er zit 1GB Ram geheugen in, 32GB opslaggeheugen, er zit een 8 megapixel camera in met een f/2.2 lens en natuurlijk de Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1,5GHz. Verder heeft het toestel nog ondersteuning voor bluetooth 4.0. Nu zullen jullie je wel afvragen: 1,5GHz zit wel in meer toestellen, wat is er dan zo bijzonder aan de Edge? Nou, de Tegra 3 processor maakt het bijzonder. De Tegra 3 processor van Nvidia heeft in feite 5 kernen. 4 kernen voor als er ‘kracht’ nodig is en een 5e kern voor wanneer het toestel niet veel hoeft te doen. Daardoor is het toestel enorm snel als het erop aan komt, maar zuinig wanneer er niet veel snelheid en kracht nodig is.

Het toestel zal draaien op Android, al is niet bekend welke versie. De HTC Edge zal volgens Pocketnow uitkomen in het eerste of tweede kwartaal van 2012. Volgens de geruchten is er geen ondersteuning voor LTE, wat erop kan duiden dat dit een Europees toestel gaat worden. We zijn benieuwd, want de specificaties zijn zéér netjes!

We houden je op de hoogte via GSMacties.nl, Twitter en Facebook!

HTC-Edge

Bron: Pocketnow.com