Omzet HTC gedaald door te weinig toestellen

Volgens HTC gaat een gebrek aan nieuwe toestellen er dit kwartaal voor zorgen dat de omzet gaat dalen. De fabrikant uit Taiwan heeft dit gezegd tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

HTCHTC heeft al eens een paar keer gezegd dat het zich in 2012 meer gaat richten op kwaliteit en minder op kwantiteit. Terug naar de high-end top, waar het merk ook begonnen is. De omzet is met meer dan 35 procent gedaald en volgens HTC ligt dat aan het feit dat ze in een transitie zitten. In het najaar van 2011 zijn er weinig nieuw toestellen uitgebracht en nu in de tweede maand van 2012 is er ook nog niks nieuws van HTC verschenen. Ook de prijs van oudere toestellen daalt en dat alles bij elkaar zorgt voor een lage omzet vergeleken met vorig jaar. De schatting van HTC is dat de omzet voor dit kwartaal op ongeveer 1,7 miljard euro uit gaat komen, flink lager dan de 2,7 miljard van hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Eind deze maand vind het Mobile World Congress plaats in Barcelona. De MWC is de grootste telecombeurs te wereld en naar verwachting komt HTC daar met nieuwe toestellen op de proppen.


Tags: ,