Neppe Windows Phone 7 telefoon duikt op in China

Ze kunnen er wat van daar in China, maar het volgende bericht slaat toch echt alles. Een Nokia Lumia 800/900 kopiëren is één ding, maar dit gaat net wat verder. Wat bedoelen we ermee? Nou, het heeft te maken met het besturingssysteem. Snel verder lezen dus!

China en neppe producten is iets waar we niet meer van opkijken. Videoclips worden nagebootst, consoles worden er nagemaakt, telefoons worden nagemaakt, maar ook besturingssystemen blijkbaar. Er is namelijk een ‘Windows Phone 7’ toestel opgedoken – met de naam Shanzai HD7 – maar daar staat dus geen Windows Phone 7 op! Nee, er staat Windows Mobile 6.5 op, maar dan zwaar aangepast zodat het lijkt op Windows Phone 7. Daar houdt het echter niet op, want achter op het toestel staat ‘HTC’ en de tekst ‘WITH HTC SENSE’. Ook bevat de achterkant een camera die qua stijl erg lijkt op die van HTC toestellen. Dat er HTC op het toestel staat kan natuurlijk, want we weten niet wat HTC in de eigen regio doet. Maar HTC Sense? Op een Windows Phone 7 toestel? Nee, die vlieger gaat niet op. Op Windows Mobile 6.5 kun je wel Sense hebben als skin, maar aangezien de Windows Mobile versie op de Shanzai behoorlijk is aangepast lijkt het ons onwaarschijnlijk dat er ook Sense op zit.

De specificaties zien er verder overigens wel netjes uit! Het toestel heeft een 1GHz processor, er kunnen twee simkaartjes in, het heeft twee MicroSD ingangen, 256MB Ram geheugen en 512MB opslaggeheugen. Daarnaast vind je ook WiFi, Bluetooth en GPS op de telefoon. Het meest indrukwekkende is nog wel het 4,8″ scherm met de 400×800 resolutie. Een behoorlijke telefoon dus. Over een prijs is niks bekend en de kans is vrij groot dat de Shanzai HD7 niet naar Nederland komt.

De Shanzai HD7, de telefoon die een merknaam jat, een design jat, een compleet besturingssysteem namaakt en belachelijk groot is. Benieuwd naar de foto’s? Bekijk ze hieronder!

ShanzaiHD7-2ShanzaiHD7-3ShanzaiHD7-3


Tags: , , , ,