Mooie Nokia N9 commercial uit China

Na de reclame van Samsung gaan we vandaag nog even verder met de reclames, en wel met een reclame van de Nokia N9. De reclame komt uit China en is erg artistiek vormgegeven. Er lijkt echter meer aan de hand…

httpv://www.youtube.com/watch?v=MaOnVago88g

Toegegeven, de reclame van de N9 ziet er erg mooi uit. Een mooi sfeertje, passende muziek en mooie tekst onder in beeld. Mij vielen echter al direct een aantal dingen op die erg ‘China’ zijn, namelijk kopieergedrag. Nu is stereotypering niet erg netjes, maar in dit geval is het kopieergedrag wel erg duidelijk. Bij het horen van het eerste stukje van de muziek kon ik maar aan één nummer denken, namelijk Iron van Woodkid. Luister zelf maar:

httpv://www.youtube.com/watch?v=vSkb0kDacjs

Wat ook meteen opvalt is de stijl van de videoclip. De stijl lijkt redelijk overgenomen in de commercial van de Nokia N9. Het onderwerp is anders, en de beelden zijn anders, maar de overeenkomsten zijn er zeker (zwart-wit, slowmotion, mysterieus). Dan het tweede puntje, namelijk het masker dat de personen op hebben in de commercial, dat deed mij namelijk meteen denken aan het masker van MF Doom, een hip hop artiest.

Dus heeft China leentje-buur gespeeld of is het puur toeval? Wij gaan voor optie één. Dat doet overigens niets af aan het feit dat het een mooie commercial is. Alleen jammer dat het zoveel kopieer-plak werk is.


Tags: , , , ,