De Chinese Lumia 800: One-China Z500M!

Dat China het niet zo heel erg vindt om zo nu en dan wat te kopiëren mag duidelijk zijn. Nu is er echter een kopie verschenen waar je haast niet omheen kan, namelijk een (nagenoeg) exacte kopie van de Nokia Lumia 800!

Nokia’s Lumia 800 doet het erg goed en een Chinees bedrijf heeft dat blijkbaar ook begrepen. En waarom moeilijk doen om ’the next big thing’ te ontwerpen als je gewoon een succesvol design kunt jatten? Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen. En zie daar, de One-China Z500M! Het toestel is bijna een exacte kopie van de Lumia 800. Normaal blijven dit soort kopietjes netjes in China, maar dit specifieke toestel is blijkbaar opgedoken op de CES beurs. Fabrikant Rockchip heeft wel lef om een dergelijke kloon op een beurs als de CES te tonen, maar tot nu toe is er nog geen actie tegen ondernomen. Specificaties zijn er overigens niet, behalve dat we weten dat het toestel op Android (2.3?) draait. De prijs is 159 euro en je hebt de keuze uit verschillende hippe kleuren.

Z500M-blauwZ500M-geelZ500M-zijkant

Lumia800vsZ500M

De Lumia 800 naast de Z500M. Links is uiteraard 'the real deal' en rechts zien we de kloon. Zoek de verschillen!

Overigens zijn wij niet echt fan van dit soort klonen. De hardware is vaak ondermaats en het is gewoon zwak om zo schaamteloos een compleet design over te nemen. Kijk, dat je bepaalde kenmerken van een merk opneemt in je design is één ding, maar om nou een compleet ontwerp over te nemen gaat een beetje ver. We hopen dan ook dat Nokia actie onderneemt tegen Rockchip en het toestel weg weet te werken van de beurs. Overigens is dit niet de eerste keer dat er een China nieuwtje is in combinatie met Nokia en jatwerk, want een paar maanden terug hadden we een filmpje van een Chinese Nokia N9 commercial.

Bron: Frandroid


Tags: , , ,